Οι γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν στα Χανιά – βαδίζοντας προς τις 22 Μάρτη

Κανένα σχόλιο

«Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή, είναι μαχαίρι στα χέρια των νεοναζί»

γράφει ο Ειρηναίος Μαράκης

φωτογραφίες: Κυριακή Γονάκη, Ειρηναίος Μαράκης

"Sponsored links"

Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, ντόπιων και μεταναστών από την Πακιστανική Κοινότητα της πόλης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/2 η αντιφασιστική και αντιρατσιστική εκδήλωση-συζήτηση με τους γονείς του Σαχτζάτ Λουκμάν και κεντρικό ομιλητή τον Πέτρο Κωνσταντίνου, που διοργάνώσε η ΚΕΕΡΦΑ στα Χανιά. Η Σουγκράν Μπίμπι και ο Χαντίμ Χουσεΐν έχουν έρθει στην Ελλάδα από το Πακιστάν από τις αρχές του χρόνου για να παρακολουθήσουν και να καταθέσουν στη δίκη του αδικοχαμένου παιδιού τους. Κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν ότι τα αντιφασιστικά – αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στις 22 Μαρτίου που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά) αλλά και σε δεκάδες πόλεις στο εξωτερικό, μπορούν να δώσουν ένα σημαντικό χτύπημα στη Χρυσή Αυγή και στις πολιτικές που την ενισχύουν. Την ιδια μέρα, νωρίς το πρωί, οι γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν συμμετείχαν και σε αντίστοιχη εκδήλωση στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά.

Ήταν δύο εκδηλώσεις συγκινησιακά φορτισμένες αλλά και με έκδηλη την αποφασιστικότητα να μπει ένα τέλος και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και στην ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης. Ο Χαντίμ Χουσεΐν, πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν, σχετικά με την φασιστική δολοφονία του γιου του δήλωσε ότι «τον ίδιο πόνο που ένιωσα για τον γιο μου, τον ένιωσα και για τον Παύλο Φύσσα. Αισθάνθηκα ότι οι φασίστες δολοφόνησαν ακόμα ένα παιδί μου» και ότι «η δικαιοσύνη από δω και μπρος είναι να μην σκοτωθούν κι άλλοι εργάτες. Είναι μια νίκη εάν σταματήσει αυτό εδώ τώρα.» Ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή αποτελεί μία θλιβερή φασιστική μειοψηφία». Η μητέρα του δολοφονημένου μετανάστη σημείωσε ότι «όπου και να πηγαίνω βλέπω μπροστά τον γιο μου, δεξιά-αριστερά, σε κάθε σημείο. Μπορεί να σκότωσαν τον γιο μου αλλά μαχαίρωσαν την καρδιά μου. Να μην συμβεί σε καμιά μητέρα αυτό.» Και οι δύο γονείς κάλεσαν να συμμετέχουμε όλοι στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στις 22 Μαρτίου.

Από την πλευρά του ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, τόνισε ότι το κίνημα χρειάζεται να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή, εμποδίζοντας την να βγει στην εκλογική μάχη με τη δράση των από κάτω, αναφέροντας δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως το κατέβασμα των μικροφώνων στον Κασιδιάρη αλλά και τις δράσεις των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης όπου στις πρόσφατες εκλογές του κλάδου τους δεν επέτρεψαν στους χρυσαυγίτες δικηγόρους να παραστούν ως νόμιμη δύναμη. Σημείωσε επίσης, ότι κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή, είναι μαχαίρι στα χέρια των νεοναζί και ότι αυτό είναι ένα σύνθημα με το οποίο πρέπει να βγούμε πόρτα-πόρτα σε σπίτια εργαζομένων και στις γειτονιές. Είναι η περίοδος, συνέχισε, που ανοίγει το ζήτημα για όλη την Αριστερά και ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίσουν οι νόμοι και οι θεσμοί τη Χρυσή Αυγή, δίνοντας έτσι στην κυβέρνηση να κάνει το παιγνίδι της, αφού στην ουσία τους οι θεσμοί είναι ρατσιστικοί και θύμησε το παράδειγμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και της απόφασής του αναφορικά με το δίκαιο του αίματος. Στόχος μας πρέπει να είναι, συνέχισε, να μην πέσουν στα μαλακά οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι ενώ σημείωσε ότι δίνεις τη μάχη και στα δικαστήρια αλλά βάζοντας μπροστά την ταξική και αντιφασιστική πάλη. Γι΄αυτό η επιτυχημένη οργάνωση των συλλαλητηρίων στις 22 Μάρτη, που είναι μια πανευρωπαική και παγκόσμια κινητοποίηση φιλοδοξεί να ενισχύσει το κίνημα και να οργανώσει τον συντονισμό ενάντια στους νεοναζί. Ο ομιλητής σημείωσε επίσης, ότι δεν πρέπει να σπάσει το κίνημα που βγήκε μαζικά στους δρόμους μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να μην ανέβει η εκλογική δύναμη της Χρυσής Αυγής ώστε να βρουν την ευκαιρία να ξαναχτίσουν τα τάγματα εφόδου τους ή να ανοίξουν τα γραφεία τους. Δεν χρειάζεται εφησυχασμός αλλά οργάνωση, απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχία στις 22 Μάρτη. Κλείνοντας ο ομιλητής σημείωσε ότι από την φιλοσοφία περί σοβαρής Χρυσής Αυγής φτάσαμε η κυβέρνηση στα σοβαρά να υιοθετεί την ατζέντα της Χρυσής Αυγής σε μια προσπάθεια να την διεμβολίσει αλλά αυτό είναι κάτι πολύ επικίνδυνο. Γι’ αυτό και το κίνημα πρέπει να είναι ενιαίο στις 22 Μάρτη αλλά και στη συνέχεια, να μην σπάσει κάτω από την πίεση του ρατσισμού και να μην περιμένει ευκαιριακές λύσεις ή την όποια οικονομική ανόρθωση. Ο ρατσισμός είναι δημιούργημα των κυβερνήσεων για να διασπάσουν την εργατική αντίσταση. Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την οργή και τον θυμό του κόσμου για τις πολιτικές που ακολουθούν και λένε ότι για την ανεργία δεν φταίνε αυτοί που απολύουν, που κλείνουν και μεταφέρουν τα εργοστάσια, αλλά “δείχνουν” τον φτωχό, τον κατατρεγμένο, τον μετανάστη και τον μετατρέπουν σε αποδιοπομπαίο τράγο». Ο ίδιος επεσήμανε την προσπάθεια, όπως είπε, της Αστυνομίας να αποκρύψει τα ρατσιστικά κίνητρα σε μία σειρά από εγκλήματα παρ’ότι υπάρχουν ξεκάθαρες αποδείξεις για τα κίνητρα των δραστών.
Η εκδήλωση έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε να φανταστεί κναείς κι αυτός δεν είναι άλλος ότι  η Πακιστανική Κοινότητα στα Χανιά ανακοίνωσe κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ότι θα συμμετέχει με πανό κι οργανωμένη παρουσία στις 22 Μάρτη στο συλλαλητήριο στα Χανιά, με συνθήματα και για την καταδίκη των δολοφόνων του Σαχτζάτ Λουκμάν.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο Ειρηναίος Μαράκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1986. Απόφοιτος λυκείου. Δραστηριοποιείται στα κοινά μέσα από τον χώρο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Μικρά πεζά, διηγήματα και ποιήματα του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά ιστολόγια . Διατηρεί τα ιστολόγια Λογοτεχνία και Σκέψη και Αριστερός Σχολιασμός. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα Αγώνας της Κρήτης και στο εβδομαδιαίο διαδικτυακό περιοδικό Babushka

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις