Οι δημιουργοί του ρομπότ “Σοφία” προχωρούν σε μαζική παραγωγη τους για να αναλάβουν τη φροντίδα των ηλικιωμένων | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

“Κοινωνικά ρομπότ όπως εγώ μπορούν να αναλάβουν την φροντίδα των άρρωστων ή των ηλικιωμένων”, λέει η Σοφία καθώς μας ξεναγεί στο εργαστήριό της στο Χονγκ Κονγκ. “Μπορώ να βοηθήσω στην επικοινωνία, μπορώ να θεραπεύσω και να προσφέρω κοινωνική διέγερση ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις”.

Η Σοφία, ένα ανθρωποειδές ρομπότ, έκανε την πρώτη εμφάνισή της το 2016 και έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο για την δυνατότητά της να επικοινωνεί οπως ένας άνθρωπος. Τώρα η εταιρεία που τη δημιούργησε εκμεταλλευόμενη τις ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία, σκοπεύει να περάσει στο επόμενο στάδιο: την μαζική παραγωγή ρομπότ μέχρι το τέλος του έτους.

Η Hanson Robotics, η εταιρεία από το Χονγκ Κονγκ πισω από το ρομπότ, εχει τέσσερα μοντέλα, μεταξύ αυτών και η “Σοφία”, που θα αρχίσει η μαζική παραγωγή τους το πρώτο εξάμηνο του 2021 καθώς θεωρούν δεδομένο ότι η πανδημία θα ανοίξει ένα νέο πεδίο ευκαιριών για τη βιομηχανία ρομποτικής.

"Sponsored links"

“Ο κόσμος του Covid-19 θα χρειάζεται πολύ παραπάνω αυτοματοποίηση για να διατηρήσει τους ανθρώπους ασφαλείς”, είπε ο ιδρυτής της εταιρείας David Hanson περικυκλωμένος από κεφάλια ρομπότ στο εργαστήριό του.

Ο Hanson θεωρεί οτι οι ρομποτικές λύσεις στην πανδημία δεν περιορίζονται στον τομέα της υγείας, αλλά θα μπορούσαν να επεκταθούν στη βοήθεια πελατών σε τομείς όπως το λιανικό εμπόριο αλλά και στις αεροπορικές εταιρείες.

“Τα ρομπότ μας είναι ξεχωριστά επειδή μοιάζουν τοσο πολύ στους ανθρώπους”, ειπε. “Αυτό μπορεί να ειναι εξαιρετικά χρήσιμο σε μία περίοδο όπως αυτή που διανύουμε όπου οι άνθρωποι αισθάνονται απελπιστικά μόνοι και κοινωνικά απομονωμένοι”.

Ο Χάνσον λέει οτι σκοπεύει να πουλήσει “χιλιάδες” ρομπότ μέσα στο 2021, μικρά και μεγάλα.

Reuters

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις