15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Οι δυο όψεις του Airbnb: Oι ξενοδόχοι διαμαρτύρονται αλλά οι κατασκευαστές ζητωκραυγάζουν

Ημερομηνία:

Δυο… οικονομικές όψεις έχουν οι πλατφόρμες ενοικίασης καταλυμάτων, όπως το Airbnb. Ο ξενοδοχειακός κλάδος διαμαρτύρεται για τα χαμένα έσοδα, ωστόσο, ο κατασκευαστικός βρήκε μία σανίδα σωτηρίας.

Γύρω από την ενοικίαση καταλυμάτων μέσω Airbnb κινείται πλέον μία βιομηχανία που φυλλορροούσε λόγω της δραματικής πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητας: κατασκευαστικές εταιρείες, εταιρείες ανακαινίσεων και υπηρεσιών καθαρισμού.

«Ξεκίνησε ως αστείο. Είπαμε γιατί όχι; Ας το δοκιμάσουμε και το δοκιμάσαμε. Αρχίσαμε σιγά – σιγά και σταδιακά προσθέταμε περισσότερα διαμερίσματα στο σύστημα. Αρχίσαμε να βλέπουμε παλιά διαμερίσματα τα αγοράζαμε τα ανακαινίζαμε και τα βάζαμε στην αγορά» αναφέρει, στο  euronews, ο Δημήτρης Κολοκασίδης, του οποίου η εταιρεία Greek Resort Developments ασχολείται πλέον συστηματικά με τον τομέα.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 5.000 ακίνητα διατίθενται σε πλατφόρμες όπως η Airbnb μόνο στην Αθήνα. Στον αντίποδα ο τουριστικός κλάδος αντιμετωπίζει πρόβλημα.

«Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν μιλάμε πλέον για οικονομία διαμοιρασμού μιλάμε για οργανωμένες εταιρείες που νοικιάζουν δεκάδες ή εκατοντάδες διαμερίσματα σε ευθύ ανταγωνισμό προς τα ξενοδοχεία», σημειώνει ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Αττικής, Αλέξανδρος Βασιλικός.

Μία ακόμα από τις παρενέργειες του φαινομένου Airbnb είναι η άνοδος των ενοικίων, που στο κέντρο δημοφιλών προορισμών και κυρίως της Αθήνας έχουν γίνει απλησίαστα για τους Έλληνες πολίτες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...