15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Οι εργαζόμενοι στην Εφορία Χανίων έκλεισαν την Εφορία σε διαμαρτυρία για τα περιστατικά βίας: “Την μάχη κατά την φοροδιαφυγής θα την δώσουμε μαζί με την κοινωνία”

Ημερομηνία:

Σε διαμαρτυρία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην Εφορία Χανίων μετά το περιστατικό χθες με τη γυναίκα η οποία σε έξαλλη κατάσταση αφού ενημερώθηκε ότι θα τους κατάσχουν το λογαριασμό προκάλεσε ζημιές σε γραφεία και τραυμάτισε εργαζόμενο.

Από νωρίς το πρωί το κτίριο της Εφορίας είναι κλειστό με τους εργαζόμενους να είναι συγκεντρωμένους από έξω. Όπως λένε, ζητάνε την προστασία της πολιτείας μπροστά στα αυξανόμενα περιστατικά βίας.

Όπως αναφέρουν, δεν ευθύνονται οι ίδιοι για τις πολιτικές που εφαρμόζονται αφού αυτοί δεν είναι παρά τα εκτελεστικά όργανα.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Χανίων – Ρεθύμνου αναφέρει για τη συμβολική αποχή των εφοριακών:

Μετά τα πρόσφατα περιστατικά προπηλακισμών συναδέλφων και τα φαινόμενα εκφοβισμού που αντιμετωπίζουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, διαμαρτυρόμαστε και απέχουμε συμβολικά από την εργασία μας την Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017.

Καταδικάζουμε τα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού

Ζητούμε από την ΑΑΔΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

– Να προστατεύσει την εργασία μας, αρνούμενοι να εργαζόμαστε σε κλίμα συνεχούς φόβου.

– Να καλύψει νομικά τους συναδέλφους σε παρόμοια περιστατικά.

– Να τροποποιήσει τον ν. 4342/2015 ως προς την αστική και ποινική ευθύνη των συναδέλφων.

Την μάχη κατά την φοροδιαφυγής θα την δώσουμε μαζί με την κοινωνία, γιατί είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους, προκειμένου να ενισχυθούν η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση και οι κοινωνικά αδύναμοι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...