Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης για την Ημέρα της Ευρώπης

Κανένα σχόλιο

” 63 χρόνια μετά την ιστορική διακήρυξη Schuman για την δημιουργία των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με στόχο την επίτευξη μακροχρόνιας ειρήνης και ευημερίας των ευρωπαϊκών λαών. σαν πρώτο στάδιο προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η Ευρώπη σήμερα  βρίσκεται αντιμέτωπη με την λογική της θεσμικής αποδυνάμωσης, με την  οικονομική ύφεση, τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και την κοινωνική δυσαρέσκεια να  ταλανίζουν το μεγαλύτερο μέρος της, ενώ οι φοβικές φωνές πολιτικής δημαγωγίας και ακραίου εθνικισμού που επανεμφανίζονται επιχειρούν να υπονομεύσουν το ιστορικό κεκτημένο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Απέναντι στις παραπάνω προκλήσεις, οι εθνικές κυβερνήσεις, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, έχουν την ιστορική ευθύνη να απαντήσουν με την ενίσχυση του πολιτικού σχεδίου για την ευρωπαϊκή ενοποίηση,  τη δημιουργία μιας ισχυρής, δημοκρατικής και αποτελεσματικής Ευρώπης  “, αναφέρει ανακοίνωση των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Κρήτης, για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης [ 9η Μαίου ].

Στην σημερινή κρίση της Ευρώπης, οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές, δημιουργώντας νέες κοινωνικές προσεγγίσεις και συμμαχίες, επισημαίνουν ότι η μόνη απάντηση είναι η κοινή ευρωπαϊκή συμπόρευση, η περισσότερη και συνεκτικότερη Ευρώπη, με δημοκρατικό έλεγχο και ομοσπονδιακό προσανατολισμό, εδραιώνοντας ένα κοινοτικό σύμφωνο ανάπτυξης και οικονομικής διακυβέρνησης, διεκδικώντας την ενίσχυση της θεσμικής κοινοτικής πολιτικής δικαιοδοσίας και την ουσιαστική πολιτική σύνδεση των Πολιτών της Ευρώπης.

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης, τις προσεχείς μέρες, θα συμμετέχουν σε δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη, φέρνοντας σε επαφή τους Πολίτες με τον ρόλο ενός κινήματος Πολιτών με μεγάλη ιστορική διαδρομή στην Ευρώπη, το οποίο συσπειρώνει ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, εκφράζοντας την πολιτική πρόταση υπέρ της ομοσπονδιακής μετεξέλιξης της Ε.Ε.

"Sponsored links"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις