Οι ΗΠΑ βλέπουν κατασκόπους στα HUAWEI καθώς χάνουν τον «πόλεμο» του 5G

Κανένα σχόλιο

Οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να μη συνεργαστεί με την εταιρεία Huawei και να μη χρησιμοποιήσει εξοπλισμό από τον κινεζικό κολοσσό τηλεπικοινωνιών για την δημιουργία υποδομών για το δίκτυο 5G.

Την περασμένη Παρασκευή ομάδα αντιπροσώπων από τις ΗΠΑ συναντήθηκε με αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, σύμφωνα με το Bloomberg. Η συνάντηση είχε στόχο να συζητηθούν οι πιθανοί κίνδυνοι ασφαλείας του εξοπλισμού της Huawei, ο οποίος σύμφωνα με τις ΗΠΑ είναι ευάλωτος στην κατασκοπία.

Τις ίδιες πιέσεις είχαν ασκήσει οι ΗΠΑ και προς την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιαπωνία.

"Sponsored links"

Η συνάντηση στην Γερμανία έρχεται μετά τη δημοσίευση έκθεσης που αναφέρει ότι οι ΗΠΑ ξεκίνησαν μια «μεγάλη εκστρατεία» με σκοπό να αποτρέψουν τους συμμάχους τους από το να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό της Huawei.

Το βασικό επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ εναντίον της εταιρείας είναι ο κίνδυνος για κατασκοπία. Ωστόσο, εδώ και καιρό οι ΗΠΑ και η Κίνα βρίσκονται σε ένα διαρκή πόλεμο για το ποιος θα κυριαρχήσει στο πεδίο του δικτύου 5G σε διεθνές επίπεδο – έναν πόλεμο που μέχρι τώρα φαίνεται να κερδίζει η Κίνα.

Τα τελευταία χρόνια οι αρχές των ΗΠΑ, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της κατασκοπείας, προχώρησαν σε σειρά επιθετικών ενεργειών εναντίον μεγάλων εταιρειών που απειλούσαν την κυριαρχία τους στη διεθνή αγορά. Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές αυτός ήταν π.χ ο λόγος για τον οποίο είχαν απαγορεύσει, για κάποιο διάστημα, τη χρήση λάπτοπ και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών σε υπερατλαντικές πτήσεις στη Μέση Ανατολή – όπου κυριαρχούν ανταγωνιστικές αεροπορικές εταιρείες.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις