Οι Ιάπωνες θα βρίσκουν σύντροφο μέσω τεχνητής νοημοσύνης για να μειωθεί η υπογεννητικότητα

Κανένα σχόλιο

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να αυξήσει τον δείκτη γεννητικότητας χρηματοδοτώντας συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθούν τους κατοίκους να βρουν το ιδανικό ταίρι.

Από την επόμενη χρονιά θα επιδοτεί τοπικές κυβερνήσεις που ήδη τρέχουν ή ξεκίνησαν πρότζεκτ, τα οποία χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να «ζευγαρώνουν» τον κόσμο.

Σύμφωνα με το huffingtonpost.gr pέρυσι ο αριθμός των μωρών που γεννήθηκαν στην Ιαπωνία έπεσε κάτω από τις 865.000- μείωση ρεκόρ. Η χώρα αναζητά εδώ και καιρό τρόπους να αντιστρέψει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες γονιμότητας παγκοσμίως.

"Sponsored links"

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει στις τοπικές αρχές 2 δισεκ. γιεν (19 εκατ. δολάρια) για ενίσχυση του δείκτη γεννητικότητας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Η ενίσχυση της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης συγκαταλέγεται στις τελευταίες της προσπάθειες.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης λένε πως η χρηματοδότηση έχει στόχο να επιτρέψει στις αρχές να αποκτήσουν πιο προηγμένα αλλά και ακριβότερα συστήματα, που θα λαμβάνουν υπόψη επίσης παράγοντες όπως χόμπι και αξίες.

«Σκοπεύουμε να προσφέρουμε επιδοτήσεις σε τοπικές κυβερνήσεις που τρέχουν ή θα ξεκινήσουν τέτοια προγράμματα, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη. Ελπίζουμε η στήριξη να αντιστρέψει τη μείωση του αριθμού γεννήσεων στη χώρα», σχολίασε μέλος του υπουργικού συμβουλίου, μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο.

Ο πληθυσμός της Ιαπωνίας προβλέπεται να μειωθεί από την κορύφωση των 128 εκατομμυρίων το 2017 σε λιγότερο από 53 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του αιώνα.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις