Οι κάτοχοι του ελληνικού χρέους

Κανένα σχόλιο

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Ποιοι είναι οι κάτοχοι του Ελληνικού χρέους, οι περίφημες αγορές στις οποίες οι Ελληνικές κυβερνήσεις κλίνουν την κεφαλή; Είναι οι Γαλλικές τράπεζες, οι Γερμανικές τράπεζες,οι Ελληνικές τράπεζες, ξένα ασφαλιστικά ταμεία, και τα Ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία.

Σε παλαιότερες εποχές επί κυβερνήσεων Κ.Καραμανλή του πρεσβύτερου, οι κυβερνήσεις παρακρατούσαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων άτοκα, τα οποία έδιναν ως δάνεια στις Ελληνικές βιομηχανικές επιχειρήσεις. Δεν είναι σχήμα οξύμωρο, οι εργαζόμενοι να δανείζουν τα αποθεματικά τους, στους εργοδότες και μάλιστα άτοκα; Στην Ελλάδα όμως της φαιδράς πορτοκαλέας και της αρπαχτής όλα γίνονται.

"Sponsored links"

Στα νεότερα χρόνια ένα μέρος των χρημάτων, των ασφαλιστικών ταμείων, επενδύθηκε στη φούσκα του χρηματιστηρίου. Γνωρίζει ο πολίτης πόσα χρήματα χάθηκαν; Δεν νομίζω Τάκη γιατί όλα στην Ελλάδα κινούνται αδιαφανώς. Στην Ελλάδα του Κ.Καραμανλή του νεότερου, τα χρήματα των ταμείων επενδύθηκαν στις φούσκες των δομημένων ομολόγων, της «ΓΚΟΛΝΤΜΑΝ ΣΑΚΣ» και της «ΛΕΜΑΝ ΜΠΡΑΔΕΡΣ.» κι χάθηκαν δισεκατομμύρια.

Εντωμεταξύ οι διαμεσολαβητές αεριτζήδες θησαύρισαν. Μπράβο νεότερη Ελλάδα, έτσι όπως σέβεσαι τα παιδιά σου. Στα ασφαλιστικά ταμεία επίσης οι κυβερνήσεις φόρτωσαν Ελληνικά ομόλογα., κι επειδή δεν υπάρχει διαφάνεια αλλά και οι δημοσιογράφοι περιέργως δεν ασχολούνται μα θέματα καφτές πατάτες ο Ελληνικός λαός δεν γνωρίζει το ποσό των ομολόγων, που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν γίνει κούρεμα του χρέους -που θα γίνει αργά ή γρήγορα-πόσα χρήματα θα χάσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία είναι ήδη προβληματικά; Το ΤΕΑΔΥ π.χ καθυστερεί σχεδόν δυόμισι- τρία χρόνια για να δώσει το εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτή η ανευθυνότητα από τις Ελληνικές κυβερνήσεις στην διαχείριση του δημοσιονομικού προβλήματος και των αποθεματικών των ταμείων βγάζει μάτι.

«Κι έξω στην οδόν ουδέν ακούουν οι λαοί, την βουή των επερχομένων γεγονότων» είπε ο μεγάλος Αλεξανδινός.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις