20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οι μαθητές από 23 σχολεία των Χανίων «υιοθέτησαν» το Πάρκο Ειρήνης και Φιλιας των Λαών | Φωτός

Ημερομηνία:

Μία ακόμη δράση του Δικτύου Μαθητικού Εθελοντισμού της πόλης των Χανίων «Δημόφιλος», που στηρίζεται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, το πρωί, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.

Στη δράση αυτή, Μαθητές και Εκπαιδευτικοί «υιοθέτησαν συμβολικά το πάρκο» και υποσχέθηκαν την συνεχή φροντίδα του. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν οι εθελοντικές ομάδες από είκοσι τρία σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, εκατοντάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί και πολίτες καθώς και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικές μονάδες που συμμετείχαν είναι το EEEEK Χανίων, ΕΕΕΕΚ Κισάμου, 4ο Νηπιαγωγείο Χανίων, 2ο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Χανίων, 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, 11ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, Δημοτικό Σχολείο Νεροκούρου, Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Ναυστάθμου Κρήτης, 1ο Γυμνάσιο Χανίων, 2ο Γυμνάσιο Χανίων, 4ο Γυμνάσιο Χανίων, 7ο Γυμνάσιο Χανίων, Γυμνάσιο Πλατανιά, Γυμνάσιο Σούδας, Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας, Μουσικό Σχολείο Θερίσου, 1o ΕΠΑ.Λ Χανίων, 2ο ΕΠΑ.Λ Χανίων, 1ο ΓΕΛ Χανίων, 2ο ΓΕΛ Χανίων, ΓΕΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, ΓΕΛ Βάμου.

Οι μαθητές ευπρέπισαν το χώρο καθαρίζοντάς τον, έβαψαν τους τοίχους, τα παγκάκια και το αμφιθέατρο του πάρκου, φύτεψαν λουλούδια, τοποθέτησαν ξύλινες φωλιές για τα πουλιά, τραγούδησαν, χόρεψαν και έπαιξαν παιχνίδια, δηλώνοντας πως ονειρεύονται μια πόλη φροντισμένη, φιλική στους κατοίκους και τα ζώα και ανοιχτή στις συλλογικές δράσεις!

"google ad"

Σε σχετικό κείμενο αναφέρουν:

Η υιοθεσία ενός πάρκου είναι σίγουρα συμβολική αλλά και ουσιαστική. Η ευθύνη που έχουμε ως πολίτες για το δημόσιο αγαθό είναι μεγάλη. Η φροντίδα, η καθαριότητα, η αποτροπή βανδαλισμών, η συνεχής συντήρηση είναι ευθύνη όλων μας. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, φορείς της πόλης σε συνεργασία με το Δήμο μπορούν να κάνουν την πόλη μας περισσότερο ανθρώπινη και σίγουρα ομορφότερη.

Σ’ αυτό το σημείο αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για την πολύ καλή συνεργασία τους, τον Δήμο Χανίων για την υποστήριξη του σε κάθε προσπάθεια μας, ιδιαίτερα ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Δήμου μας (Τεχνική Υπηρεσία, Υπηρεσία Πρασίνου, Τομέα Παιδείας, Τομέα Πολιτισμού, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας–Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας),τους αντιδημάρχους και τους εργαζόμενους σ’ αυτές, για τη στήριξη και το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους. Ευχαριστούμε και όλους τους φίλους που στηρίζουν τη δράση μας, ιδιαίτερα το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Χανίων για την άμεση ανταπόκρισή του.

Σύντομα οι μαθητές μας θα επιστρέψουν δυναμικά στο πάρκο

αλλά και για την επόμενη δράση τους!!!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...