“Συνεχίστε την προσπάθεια. Δεν είστε μόνοι”: Οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου Λαυρίου συμπαραστέκεται στους μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Χανίων

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του το δεκαπενταμελές, το σύνολο των μαθητών/ τριών, η Διεύθυνση και  ο Σύλλογος καθηγητών του Εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου Λαυρίου εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους  μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Χανίων που δεν μπόρεσαν να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας,  επειδή ο εργοδότης τους δεν έδωσε τη διευκόλυνση που δικαιούνται, στους εκπαιδευτικούς και σε όλη τη μαθητική κοινότητα του σχολείου.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Δεν μπορούμε να μην σταθούμε στην ειρωνεία: τη μέρα που  οι υπόλοιποι μαθητές εξετάζονται για τη Δημοκρατία, εσείς να βιώνετε τη μεγαλύτερη αδικία. Νιώθουμε ντροπή και οργή, γιατί η ισότητα ευκαιριών και οι αξίες της αλληλεγγύης, του σεβασμού, της δικαιοσύνης, όλα όσα πρεσβεύει το δημοκρατικό πολίτευμα, συνάντησαν την ελευθερία της αγοράς και τον ατομικισμό και εκμηδενίστηκαν.

"Sponsored links"

Θεωρώντας χρέος μας να σταθούμε δίπλα  σας, αλλά και κοντά σε όλους τους μαθητές που βλέπουν τα όνειρά τους να συνθλίβονται και τα δικαιώματά τους να καταστρατηγούνται, δηλώνουμε  πως θα αγωνιστούμε μαζί σας, για να αποκατασταθεί η αδικία, αλλά και για να μην ξανασυμβεί. Συνεχίστε την προσπάθεια. Δεν είστε μόνοι. Είμαστε δίπλα σας, για να μετατρέψουμε την απογοήτευση σε ελπίδα και να αναλάβουμε δράση για πραγματική ισότητα ευκαιριών. Το δικαιούστε και το δικαιούμαστε!

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις