14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού ενδέχεται να εμποδίσουν την επιβράδυνση της εξάπλωσής του τις θερμότερες εποχές

Ημερομηνία:

Η εξάπλωση των μεταδοτικότερων μεταλλάξεων του κορωνοϊού ενδέχεται να αποδυναμώσει τις αναμενόμενες την άνοιξη και το καλοκαίρι θετικές εποχικές επιπτώσεις και να μην υπάρξει η αναμενόμενη επιβράδυνση της πανδημίας.

“Κατά βάσιν, παράγοντες όπως είναι οι υπεριώδεις ακτίνες και οι υψηλότερες θερμοκρασίες, καθώς και το να βρίσκεται κανείς συχνότερα σε εξωτερικούς χώρους κατά τις θερμότερες εποχές, βοηθούν στην επιβράδυνση της συχνότητας μόλυνσης”, δήλωσε ο λοιμωξιολόγο Ουλφ Ντίτμερ, διευθυντής του Ινστιτούτου Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Έσσεν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

“Αυτό το πλεονέκτημα θα μπορούσε τώρα – και αυτό είναι το επικίνδυνο – να εξανεμιστεί από τις μεταλλάξεις. Γνωρίζουμε για τους κορωνoϊούς ότι η τιμή R, δηλαδή ο ρυθμός αναπαραγωγής τους, μειώνεται σημαντικά την άνοιξη και το καλοκαίρι λόγω αυτών των παραγόντων, δηλαδή έχουμε μείωση κατά 0,5 τουλάχιστον της τιμής αυτής, ίσως και ακόμη περισσότερο.

Και αυτό είναι ήδη αρκετά πολύ. Ωστόσο, λόγω της πιο εύκολα διαδιδόμενης παραλλαγής B.1.1.7 του κορωνοϊού, οι εποχικές επιδράσεις ενδέχεται να μην επαρκούν για να πέσει μακροπρόθεσμα η τιμή R κάτω από το όριο του 1, κάτω από το οποίο επιβραδύνεται η πανδημία”, όπως εξήγησε ο Ντίτμερ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ