Οι Ποδηλάτρεις ζητούν «νόμο και τάξη» για να περιοριστούν τα θανατηφόρα τροχαία στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Σε μία θέση που εκπλήσσει προχώρησε η συλλογικότητα «Ποδηλάτρεις» που ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχεται ότι «μόνο ο συνεχής και αυστηρός έλεγχος μπορεί να βάλει μια τάξη».

Διαβάστε τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Ο δήμαρχος Χανίων έδειξε ότι επιτέλους προσπαθεί.

"Sponsored links"

Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να γεμίζεις μια πόλη κολωνάκια, αλλά τουλάχιστον είναι “μια κάποια λύσις” απέναντι στους βαρβάρους των δρόμων. Θα ήταν ακόμα πιο αποτελεσματική λύση αν ήταν και μεταλλικά, γιατί ως γνωστόν το πλαστικό είναι εύθραυστο:

Εφόσον λοιπόν ξεκίνησαν να εφαρμόζονται ιδέες που υπάρχουν εδώ και χρόνια, μένει να δούμε και την τροχαία να βοηθάει. Γιατί όταν σε μια πόλη όπου ο κόσμος σκοτώνεται και μένει ανάπηρος με «χανιώτικους» ρυθμούς κάποιοι οδηγοί επιμένουν ότι “φταίνε οι τουρίστες / οι Αθηναίοι / οι δρόμοι” και όταν οι πεζοί δεν μπορούν να περπατήσουν γιατί “5 λεπτά θα κάνω, πώς κάνεις έτσι»,  φαίνεται πως μόνο ο συνεχής και αυστηρός έλεγχος μπορεί να βάλει μια τάξη.

Τώρα λοιπόν είναι η στιγμή να αρχίσουμε να βλέπουμε άλλα νούμερα από την τροχαία. Όχι πόσοι έλεγχοι έγιναν και πόσα πρόστιμα γράφτηκαν, αλλά πόσες ζωές λιγότερες θα χαθούν ως του χρόνου, πόσοι λιγότεροι θα μείνουν ανάπηροι, πόσο καλύτερη θα γίνει η ζωή στην πόλη μας…

…και ακόμη και πόσο λιγότερο ρεζίλι θα γίνουμε στους ξένους επισκέπτες, που αργά ή γρήγορα θα μας συγκρίνουν με άλλους προορισμούς και ξαφνικά θα ανακαλύψουμε ότι ένας φάρος δεν αρκεί, ειδικά όταν γίνεται καντήλι.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today