Οι «Πράσινοι» σε περιοδεία στην Κρήτη – Πρώτη στάση το Καστέλι

Κανένα σχόλιο
Επίσκεψη στο Καστέλι του Δήμου Μινώα-Πεδιάδας έκανε την Κυριακή 2 Αυγούστου η αντιπροσωπεία του νέου κόμματος των Πράσινων στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων και της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κρήτη.

Τα μέλη των Πράσινων συναντήθηκαν με την Πρωτοβουλία Πολιτών Πεδιάδας και ενημερώθηκαν εκτενώς για τις επιπτώσεις από την κατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου που σχεδιάζεται στην περιοχή.

Το αεροδρόμιο καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της δεύτερης σε έκταση πεδιάδας του νησιού και έχει χωροθετηθεί δίπλα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο, ανάμεσα σε χωριά, ελαιώνες και κήπους. Όπως δήλωσε εκ μέρους των Πράσινων το μέλος της αντιπροσωπείας Φιλόλογος – Αρχαιολόγος Όλγα Δημητρίου, «έχουμε πειστεί ότι οι επιπτώσεις από τη λειτουργία του θα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης στην Νέα Αλικαρνασσό το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει. Το έδαφος είναι διάσπαρτο από αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ οι ρύποι κυριολεκτικά θα εγκλωβίζονται σε μια περιοχή περίκλειστη από βουνά και θα επηρεάζουν τις καλλιέργειες, τα υπόγεια ύδατα και τον αέρα της πυκνοκατοικημένης Πεδιάδας».

«Εκτός των πολύ σοβαρών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, υπάρχουν και βάσιμες αμφιβολίες για την οικονομική βιωσιμότητα αυτού του έργου, εξαιτίας της σημαντικής αύξησης του κόστους των πτήσεων. Βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την πόλη του Ηρακλείου και αυξάνεται σημαντικά ο χρόνος των πτήσεων λόγω της προσγείωσης από τον νότο», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος.

"Sponsored links"

«Ενώ οι θέσεις εργασίας στο ίδιο το αεροδρόμιο δεν πρόκειται να αυξηθούν, θα χαθεί ή θα υποβαθμιστεί μεγάλο μέρος της απασχόλησης από τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την μεταποίηση προϊόντων του πρωτογενή τομέα και τον εναλλακτικό τουρισμό που παρατηρούμε ότι είχε αρχίσει να ανθίζει στην περιοχή», ανέφερε.

«Θεωρούμε ότι η επιλογή της μικρής επέκτασης του λοξού διαδρόμου του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης, η άνετη επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων στο διαθέσιμο χώρο και η συνδυαστική λειτουργία με τα αεροδρόμια των Χανίων και της Σητείας θα είχε ως αποτέλεσμα ένα πιο ασφαλές και λειτουργικό αεροδρόμιο με πολύ μικρές επιπτώσεις στην πόλη του Ηρακλείου και που έχει αποδείξει ότι είναι βιώσιμο οικονομικά χωρίς να χρειαστεί να καταστραφεί μια πολύτιμη παραγωγική πεδιάδα» δήλωσε ο Συντονιστής της Γραμματείας του νέου κόμματος των Πράσινων Αριστείδης Παπαδάκης και πρόσθεσε «Είμαστε στο πλευρό των πολιτών που αγωνίζονται εδώ και χρόνια να σώσουν τον τόπο τους και τις ζωές τους από τις τραγικές επιλογές των τελευταίων κυβερνήσεων».

Η αντιπροσωπεία των Πράσινων θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες την περιοδεία της στην Κρήτη προκειμένου να ενημερώσει για τις θέσεις του νέου κόμματος γύρω από ζητήματα όπως η ενέργεια, η διαχείριση αποβλήτων και η εργασία.

efsyn.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις