19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οι προτάσεις του Μανούσου Βολουδάκη για τις εκδηλώσεις στα Χανιά για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Ημερομηνία:

Ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης απέστειλε επιστολή προς το Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη σχετικά με τη σημερινή συζήτηση στα Χανιά για τις εκδηλώσεις του 2021:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση που μου απευθύνατε να συζητήσουμε σήμερα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου το σχεδιασμό των επετειακών εκδηλώσεων στα Χανιά για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα δε θα μου επιτρέψουν να παραστώ.

Θα ήθελα όμως επιγραμματικά να αναφέρω δυο σκέψεις:

Πρώτον, ως προς το γενικό περιεχόμενο των δράσεων. Όπως έχω ήδη επισημάνει, πιστεύω ότι στο σχεδιασμό μας για το 2021, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα βασικά: το γεγονός ότι γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό του έθνους για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, ενός ξεσηκωμού «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία». Πρέπει να αναδείξουμε το γεγονός ότι το έθνος αναγεννήθηκε το 1821, ανακεφαλαιώνοντας σε μια λαμπρή στιγμή τη μακραίωνη ιστορία και κληρονομιά του. Και πρέπει βέβαια να τιμήσουμε τη μνήμη όλων των πρωτεργατών, των ηρώων και των μαρτύρων αυτού του ξεσηκωμού. Δε θέλω να επαναλαμβάνω τα αυτονόητα, όμως μερικές φορές γίνεται και αυτό αναγκαίο. Πάνω σε αυτά τα αυτονόητα, και στην ανάδειξη των επιτευγμάτων της πατρίδας μας από τότε ως σήμερα, μπορούμε να βασίσουμε τη συζήτηση για την πορεία του έθνους στο μέλλον.

Το δεύτερο σημείο αφορά την τοπική διάσταση.

Η Επανάσταση του 1821 στην Κρήτη κηρύχθηκε στο μοναστήρι της Θυμιανής Παναγίας στα Σφακιά. Εκεί συνέρρευσαν εκπρόσωποι όλης της Κρήτης, αποφάσισαν τον ξεσηκωμό και εξέλεξαν τους «Αρχηγούς των Όπλων». Η Θυμιανή Παναγία στα Σφακιά λοιπόν,  θα πρέπει να είναι το επίκεντρο των δράσεων για τη 200η επέτειο της Επανάστασης στην Κρήτη και εκεί να λάβει χώρα η κεντρική εκδήλωση. Σχετική προεργασία κάνει ήδη ο Δήμος Σφακίων και η Ένωση Σφακιανών Νομού Χανίων.

Σε κάθε περίπτωση, θα είμαι στη διάθεσή σας για συνεργασία στην προετοιμασία ενός πλήρους προγράμματος για να τιμήσουμε στα Χανιά τη 200η επέτειο του 1821.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...