Οι πόλεις-δάση που κατασκευάζουν στην Κίνα

Κανένα σχόλιο

Με συνεχή ρεπορτάζ που αναφέρουν το λιώσιμο των πάγων στην Ανταρκτική, τους φόβους ότι η θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξηθεί τόσο πολύ ώστε δεν θα μπορούμε να ζήσουμε σε αυτόν, είναι φυσιολογικό να νοιώθουμε ελαφρώς… δυσάρεστα.

Τα καλά νέα, όμως, έρχονται από την Κίνα, με τη χώρα να φαίνεται ότι έχει αναλάβει τα ηνία της «πράσινης ζωής».

Το τελευταίο μεγάλο project είναι η κατασκευή των επονομαζόμενων «Πόλεων-Δασών».

"Sponsored links"

stefano-boeri-architetti-liuzhou-forest-city-view-4-1920x1152.jpg

Έχουν σχεδιαστεί από τον Stefano Boeri, ο οποίος είναι ο δημιουργός και δύο πράσινων ουρανοξυστών σε κινεζικές επαρχίες.

Η νέα «πράσινη πόλη», μόλις ολοκληρωθεί θα μπορεί να φιλοξενήσει 30.000 κατοίκους και θα έχει τη δυνατότητα να «απορροφήσει» 10.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα και 57 τόνους ρυπογόνων ουσιών σε ετήσια βάση, ενώ θα «παράγει» 900 τόνους οξυγόνου στο ίδιο διάστημα.

stefano-boeri-architetti-liuzhou-forest-city-human-view-1920x1200.jpg

Στην πόλη θα φυτευτούν εκατ. φυτά προερχόμενα από 100 διαφορετικά είδη και 40.000 δέντρα.

Πρόκειται για την «πράσινη πόλη» Liuzhou Forest City και είναι η αρχή για ένα project που εκτιμάται ότι θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της αχανούς χώρας.

newmoney.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις