15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οι συνέπειες απ’ την παρερμηνεία της Λαϊκής Εντολής θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ

Ημερομηνία:

Κατανοούμε βεβαίως την κρισιμότητα της κατάστασης. Όμως οργιζόμαστε, και καταπίνομε την οργή μας όταν η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση μας πετά κατάμουτρα ότι η Λαϊκή Εντολή που πήρε ήταν να σώσει το Ευρώ.

Λάθος! Ν’ αντιλήφθηκε έτσι την εντολή;

Οδυνηρό! Γιατί θα ήταν ηλίθιο!

Το ότι καταπίνομε την οργή μας είναι αυτό που λένε οι συντηρητικές εξουσίες «χρόνος ανοχής» και μέσα σ’ αυτόν τον χρόνο γίνονται όλα τα κακά και ενδοτικά. Αυτά που άρχισαν να γίνονται. Περί ιδιωτικοποιήσεων, περί εφαρμογής προγραμμάτων κτλ, κτλ. Μέχρι να καταλάβομε αν είναι ελιγμός πολιτικός ή αν είναι συνέχιση της δεξιάς μνημονιακής πολιτικής το έγκλημα θα έχει συντελεσθεί. Δηλαδή Ο ΒΙΑΣΜΟΣ και πάλι της εντολής μας. Δεν μας αρέσει καθόλου η αναφορά «πήραμε εντολή απ’ το Λαό να σώσομε το Ευρώ» δεν μας αρέσει καθόλου η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς. Κατάργηση ψηφίσαμε όχι αλλαγή ονόματος. Αυτό το λέμε: «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς».

Εμείς ψηφίσαμε Ριζοσπαστική Αριστερά. Δηλαδή αλλαγή κάθετη πολιτικής και όχι συνέχιση Δεξιά Πολιτικής και με λίγο αριστερό μαϊντανό, αυτά τα λίγα ψήγματα φιλανθρωπίας. Η αριστερή πολιτική δεν θέλει φιλανθρωπία, δεν θέλει ελεημοσύνη. Θέλει να μπορούν να ζουν οι άνθρωποι αξιοπρεπώς και όχι με μερίδες φαγητού και δωρεάν ρεύμα σε λίγους.

Δεν μας αρέσουν καθόλου τα γλειψίματα και τα κομπλιμέντα στον φασίστα Σόϊμπλε και στην ομοίως πράττουσα, Μέρκελ. Δεν μας αρέσουν οι εναγκαλισμοί. Και δεν τους ψηφίσαμε μόνο για να μην φορούν γραβάτα. Ο αντικομφορμισμός μας αρέσει, αλλά όχι όταν είναι υποκρισία. Όταν είναι πραγματικός μας αρέσει.

Ψηφίσαμε για ρήξη. Για απαλλαγή απ’ αυτούς τους εναγκαλισμούς. Συμβολικούς και ουσιαστικούς. Α, και οι εταίροι δεν είναι φιλαράκια μας. Είναι οι Οικονομικοί δολοφόνοι. Αν η ρήξη μπορούσε να γίνει εντός του Ευρώ, εντάξει. Αν όχι, είμαστε έτοιμοι για την ρήξη και εκτός Ευρώ. Όταν ο λαός έδινε μετά τις εκλογές ποσοστό τεράστιας συμπαράστασης ήταν για: «Προχωρήστε μπρός, χιλιοστό πίσω». Γιατί αυτός ο λαός έχει αξιοπρέπεια. Όσο και αν του την ποδοπάτησαν. «Προχωρήστε , έλεγαν στην κυβέρνηση στο πρόγραμμα σας και ότι γίνει. Είμαστε έτοιμοι, Δεν πάει άλλο». Αυτό είπε ο λαός. Aν ήθελαν υποχώρηση για αυτό υπήρχαν ΠΑΣΟΚ – Ν. Δημοκρατία. Που είχε και τους γνωστούς του βουλευτές για τα μικρορουσφετάκια.

Αλλά ο ΛΑΟΣ είπε ΟΧΙ!

Δεν πάει άλλο. Δεν τους αντέχομε άλλο και ότι είναι να γίνει ας γίνει. Θα είμαστε τουλάχιστον ελεύθεροι να ξανασηκωθούμε με τις δικές μας δυνάμεις.

Τι, μας αναμασούν τώρα;

Η κυβέρνηση αυτή είναι υπεύθυνη αν με την συνέχιση της ίδιας πολιτικής σπρώξει τον Λαοί σε ακραίες καταστάσεις σε ένοπλους αγώνες. Είναι υπεύθυνη αν τον σπρώξει σε ένοπλη επανάσταση ή ακόμα χειρότερο, ανεβάσει στην εξουσία την Ναζιστική Χρυσή Αυγή. Ας προσέξουν λοιπόν πολύ την Λαϊκή Εντολή και μην την παρερμηνεύουν.

Υστερόγραφο: Μας ξαφνιάζουν, μάλλον μας χτυπά κεραυνός μ’ αυτά που εκτοξεύει ανάμεσα στις γρήγορες ομιλίες του ο Βαρουφάκης. Για παράδειγμα:

1.(Η λύση έγκειται στο να χρησιμοποιήσομε τους Θεσμούς που έχουμε χωρίς να μπούμε σε μια διαδικασία αλλαγής τους).

Sick! Οι θεσμοί είναι η Τρόικα και εμείς δεν ψηφίσαμε όχι απλά την αλλαγή της αλλά την κατάργησή της με όποια φορεσιά φορά. Τρόικα, Θεσμοί κτλ)

"google ad"

2) (Καταρχήν δεν έχουμε τον κόσμο μαζί μας, εν μέσω κρίσης και δεύτερον είναι μια συζήτηση που μπορεί να πάρει και 20 χρόνια).

Αλίμονο μας! Εν μέσω κρίσης ψηφίσαμε και είχατε τον κόσμο μαζί σας για μια κατάργηση που θα γινόταν τώρα και όχι μετά από 20 χρόνια.

Άλλωστε αυτό το χρονικό πλαίσιο έβαζαν και οι προηγούμενοι σου κύριε Βαρουφάκη. Και γι’ αυτό καταψηφίστηκαν.

Αυγερινός Χαρζηχρυσός

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ