Οι Σφακιανοί έδωσαν το υψηλότερο ποσοστό της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη!

Κανένα σχόλιο

Η Χρυσή Αυγή ήταν σίγουρα από τους νικητές της εκλογικής μάχης στα Χανιά αφού στο νομό μας κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό της στην Κρήτη (6,21%).

Μάλιστα, ο δήμος στην Κρήτη που έδωσε το υψηλότερο ποσοστό στη Χρυσή Αυγή είναι ο ιστορικός Δήμος Σφακίων με 7,21% ενώ από κοντά και αρκετά ψηλά είναι οι δήμοι Πλατανιά και Κισσάμου που έδωσαν ποσοστά άνω του 7%.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι το ποσοστό αποχής στα Σφακιά ήταν πολύ μεγάλο και έφτασε το 48,21% ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι μεγάλες απώλειες κατέγραψαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι ενώ άνοδο κατέγραψαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ

"Sponsored links"

Στα Χανιά η Χρυσή Αυγή κατέγραψε την πιο μεγάλη άνοδο (6,12% έναντι 4,29% τον Ιανουάριο) ενώ αν και τα ποσοστά της στην Κρήτη παραμένουν σταθερά χαμηλότερα από τον μέσο όρο αύξησε τη δύναμή της (4,5% έναντι 3,2%) όσο και τους ψήφους που έλεβε (14,167 έναντι 11.551).

Η μικρότερη άνοδος καταγράφηκε στο Ρέθυμνο (4,04% έναντι 3,11%) ενώ στο Ηράκλειο κατέγραψε τα χαμηλότερα ποσοστά στην Κρήτη και πανελλαδικά.

Άξιο αναφοράς ότι πέρα από τον Δήμο Ανωγείων που δεν έδωσε ούτε μία ψήφος στη Χρυσή Αυγή και άλλα χωριά δεν ψήφισαν καθόλου Χρυσή Αυγή όπως ο Σέμπρωνας και το Μελιδόνι αλλά και η Σκαλωτή Σφακίων και η Βιάννος (αναλυτικά ΕΔΩ)

Πάντως, εντύπωση  προκάλεσε το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στο μαρτυρικό Κοντομαρί όπου έλαβε 8,56% αλλά και το σημαντικό ποσοστό που έλαβε στη Κάντανο (περισσότερα ΕΔΩ).

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις