Οι τουριστικοί πράκτορες της Κρήτης κατηγορούν τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων για “έλλειψη τουριστικής συνείδησης”

Κανένα σχόλιο
Για «έλλειψη τουριστικής συνείδησης» κατηγορεί τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων ο Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, με αφορμή την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των οδηγών οι οποίοι διεκδικούν την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, με τους όρους του 2019.

Αφορμή για την παρέμβαση του Συνδέσμου στάθηκε η ανακοίνωση του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής», σύμφωνα με την οποία θα συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι και την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 8 το πρωΐ.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωσή του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, οι οδηγοί ζητούν να υπογραφεί σύμβαση με τους ίδιους όρους με το 2019, «κάτι που ήταν εκ των πραγμάτων θεωρείται αδύνατον λόγω των συνθηκών».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος προχώρησε σε αντιπροτάσεις, ωστόσο σε καμία από αυτές δε συμφώνησαν οι οδηγοί, ρίχνοντας ουσιαστικά την ευθύνη στους οδηγούς.

"Sponsored links"

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης:

«Η επανεκκίνηση του Τουρισμού, μετά τις εφιαλτικές ημέρες του LOCKDOWN,με πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση εκ μέρους των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, αποτελεί αν μη τι άλλο έλλειψη Τουριστικής Συνείδησης και μας λυπεί.

Επειδή ακούμε και διαβάζουμε διάφορα σχετικά με τους λόγους που εξώθησαν τους οδηγούς μας, σε αυτή την κινητοποίηση, θεωρούμε σωστό να  παρέμβουμε και να παρουσιάσουμε τα γεγονότα ως αυτά έχουν.

Η τρέχουσα τουριστική περίοδος έχει  πληγεί ανεπανόρθωτα , εργαζόμενοι και εργοδότες στον κλάδο του τουρισμού βρισκόμαστε σε ανεξέλεγκτη κρίση. Πάραυτα εμείς από την πλευρά της εργοδοσίας συναντηθήκαμε  στις 19 Ιουνίου 2020  με το σωματείο των οδηγών και συζητήσαμε την υπογραφή Νέας Σύμβασης.

Από πλευράς των οδηγών, προτάθηκε να υπογραφεί ακριβώς όπως ήταν την προηγούμενη χρονιά κάτι που ήταν εκ των πραγμάτων ΑΔΥΝΑΤΟΝ λόγω των συνθηκών.

Στην αντιπρότασή μας προτείναμε να διατηρήσουμε τις οικονομικές  απόλαβες των εργαζομένων (οι οποίοι είναι αρκετά υψηλότερα από αυτή της ΕΓΣΣΕ με την οποία αποζημιώνονται οι οδηγοί της υπόλοιπης Ελλάδας ) αλλά να γίνουν κάποιες αλλαγές σε θεσμικά σημεία τα οποία θεωρούμε άδικα και αναχρονιστικά.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Διατήρηση του βασικού μισθού και επιδομάτων στα ίδια επίπεδα με το 2019
  • Να εναρμονιστεί με τους ξενοδοχοϋπάλληλους Κρήτης η υποχρεωτικότητα της επαναπρόσληψης τους στις 20 Μαΐου (και όχι 1 Μαΐου που ίσχυε μέχρι τώρα). Είναι τουλάχιστον άτοπο και άδικο να είμαστε υποχρεωμένοι να τους επαναπροσλαμβάνουμε χωρίς να υπάρχει έργο, εξάλλου και οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι εποχικοί υπάλληλοι .
  • Οι συμβάσεις τους να είναι ετήσιες από πρώτη Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου του εκάστοτε έτους και όχι ως την 31.03 του επόμενου.
  • Να μπει όρος στη σύμβαση ότι αν υπάρξει περίπτωση  Ανωτέρας Βίας η ισχύς της σύμβασης θα αναστέλλεται . Λόγω ακριβώς αυτής της έλλειψης ,  το σωματείο «Ερμής» των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης είναι ο μόνος φορέας εργαζομένων στην Ελλάδα που έκανε εξώδικο στην εργοδοσία γιατί δεν τους προσλάβαμε την 1η Μαΐου όπως αναγραφόταν στη σύμβαση τους, χωρίς να τους απασχολεί ότι οι επιχειρήσεις μας ήταν κλειστές και βεβαίως έργο δεν υπήρχε.
  • Το επίδομα φορτοεκφόρτωσης αποσκευών να υπολογίζεται με την πληρότητα των οχημάτων και όχι  αδίκως ,με τις θέσεις που έχει το λεωφορείο.
  • Το επίδομα γεύματος να περιοριστεί αυστηρά σε ένα ανά βάρδια.

Έκτοτε, ουδεμία επικοινωνία δεν είχαμε και καμία απάντηση δε λάβαμε επί της πρότασης μας. Αντιθέτως μας ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου στις 29.06.2020 ότι θα προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε κλείσει την πόρτα των διαπραγματεύσεων, απλά οι ίδιοι δε δέχονται να συζητήσουν τίποτε πέραν της υπογραφής της κλαδικής συλλογικής σύμβασης που έληξε την 31.03.2020, χωρίς την παραμικρή αλλαγή».

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις