Οι Τούρκοι αναγνωρίζουν τη γκάφα με την προκλητική ΝΟΤΑΜ

Κανένα σχόλιο

Εγείρουν θέμα αμοιβαιότητας για τα πεδία βολής – Τι απαντούν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών

Κατά λάθος και με λανθασμένες συντεταγμένες ανακοινώθηκε η NOTAM με την οποία η Τουρκία επιχειρούσε να δεσεμεύσει μια τεράστια περιοχή στο Αιγαίο την οποία ήθελε να μετατρέψει σε πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων παραδέχεται με δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Τανζού Μπιλγκίτς στη δήλωσή του επικαλείται θέμα αμοιβαιότητας για το θέμα αυτό ανακοινώνοντας, ωστόσο, ότι «στη φάση αυτήν και για ένα διάστημα δεν θα προχωρήσουμε σε νέα δέσμευση».

"Sponsored links"

Κατά την ίδια ανακοίνωση η Τουρκία είχε προτείνει τον περασμένο χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση «την αμοιβαία κατάργηση των περιοχών αυτών». «Ωστόσο, μέχρι σήμερα η ελληνική πλευρά δεν μας έχει απαντήσει θετικά. Επιθυμούμε το πρόβλημα αυτό να επιλυθεί στο πλαίσιο των συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας» συμπληρώνει ο Μπιλγκίτς.

Τέλος, ο Τούρκος εκπρόσωπος σημειώνει: «Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας περί εξέτασης των υφιστάμενων προβλημάτων μεταξύ των χωρών μας, με δημιουργική αντίληψη και αξιοποιώντας τους διαύλους διπλωματικού διαλόγου».

Τι απαντούν πηγές του ΥΠΕΞ

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών σημειώνουν ότι ενέργειες όπως αυτή με το παράτυπο και παράνομο Πεδίο Βολής που ανακήρυξε η Τουρκία στο Αιγαίο δείχνουν τη σοβαρότητα και επικινδυνότητα που μπορούν να έχουν τέτοιες ενέργειες όταν δεν βασίζονται στο σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας.

Προειδοποιούν, δε, ότι προκλήσεις με χρήση στρατιωτικών μέσων μπορούν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και τονίζουν ότι γνώμονας της Ελλάδας για τον χειρισμό τέτοιων θεμάτων είναι η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή.

protothema.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις