15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οι Τούρκοι ταξιτζήδες προσφεύγουν εναντίον της Uber

Ημερομηνία:

Ένα δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε σήμερα να εξετάζει την προσφυγή της ένωσης οδηγών ταξί της τουρκικής πρωτεύουσας για την απαγόρευση λειτουργίας της Uber, εν μέσω μιας διαμάχης που κλιμακώνεται.

Κατά την ακρόαση, οι νομικοί εκπρόσωποι της ένωσης ζήτησαν την απαγόρευση λειτουργίας της υπηρεσίας μίσθωσης αυτοκινήτων με οδηγό (VTC), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Το εµποροδικείο της Κωνσταντινούπολης ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 4 Ιουνίου, αναμένοντας το πόρισμα του εμπειρογνώμονα.

Η Uber βρίσκεται αντιμέτωπη τα τελευταία χρόνια με οδηγούς ταξί σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Η Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) αποφάσισε πέρσι να αφαιρέσει από την εταιρεία την άδειά της να λειτουργεί στη βρετανική πρωτεύουσα με την Uber να έχει προσφύγει για να ανατρέψει την απόφαση.

Δεκάδες οδηγοί ταξί συγκεντρώθηκαν το πρωί μπροστά από το δικαστήριο Καγκλαγιάν για να εκφράσουν την οργή τους ενάντια στη γιγάντια αμερικανική εταιρεία οχημάτων με οδηγό.

«Οι οδηγοί ταξί είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να υπερασπιστούν τη δουλειά και το ψωμί τους», προειδοποίησε ο επικεφαλής μιας ομοσπονδίας οδηγών ταξί της Κωνσταντινούπολης, ο Εγιούπ Ακσού, χαρακτηρίζοντας την εταιρεία «πειρατές».

Οι Τούρκοι επαγγελματίες οδηγοί ανησυχούν για την αυξανόµενη προτίµηση του κοινού, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, στην Uber στην Κωνσταντινούπολη, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι διενέξεις έχουν γίνει βίαιες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μη επαγγελματίες οδηγοί της υπηρεσίας Uber-POP ξυλοκοπήθηκαν από οδηγούς ταξί, που τους έστησαν ενέδρα προσποιούμενοι τους πελάτες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. Το Σάββατο ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων πυροβόλησε ενάντια σε ένα αυτοκίνητο Uber στην τουρκική πρωτεύουσα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί συνοδεύονται από μια κακή φήμη στην Κωνσταντινούπολη, σε μια πόλη με τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση, τους εκείνους να αποδοκιμάζουν μια εικόνα που απορρέει από την κακή συμπεριφορά μιας μειοψηφίας των περίπου 18.000 οδηγών ταξί που εργάζονται νόμιμα στην τουρκική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...