Οι τράπεζες θα έπρεπε να πληρώνουν τους πελάτες τους που χρησιμοποιούν ΑΤΜ, όχι το αντίστροφο

Κανένα σχόλιο

Στην εποχή που ζούμε πολλές φορές εργαζόμεναστε δίχως να πληρωνόμαστε. Αυτό συμβαίνει, λ.χ., στα κοινωνικά μέσα όπου παράγουμε την ύλη για τις εταιρείες και τις τροφοδοτούμε με τα δεδομένα μας, τα οποία είναι πολύτιμα για τις εταιρείες, και όλη αυτή την εργασία την κάνουμε δωρεάν. Όμως οι τράπεζες έχουν κατορθώσει να το πάνε στο επόμενο επίπεδο. Εργαζόμαστε για αυτές και τις πληρώνουμε.

Ένα παράδειγμα είναι τα ΑΤΜ. Τα ΑΤΜ πήραν ουσιαστικά τις θέσεις εργασίας υπαλλήλων οδηγώντας σε μία τρομερή εξοικονόμηση για τις τράπεζες. Εκεί που θα έπρεπε να πληρώνουν μισθούς, οι πελάτες μόνοι τους πλέον κάνουν αυτή τη δουλειά. Και όχι μόνο εξοικονόμησαν τεράστια ποσά, αλλά πλέον οι πελάτες καλούνται να πληρώνουν και ένα σημαντικό ποσό κάθε φορά που τραβάνε κάποιο ποσό από τα ΑΤΜ, που φτάνει και τα 2 ευρώ ανά συναλλαγή.

Παρόμοια είναι η πραγματικότητα και όταν θες να κάνεις πληρωμή. Εκεί που παλιότερα ήταν δεδομένο ότι δε θα πλήρωνες επιπλέον κάποιο ποσό όταν θα πήγαινες στον τομία για την πληρωμή, λ.χ., κάποιας δόσης, τώρα επειδή υπάρχουν μηχανήματα για την εξυπηρέτηση, σε καλούν να πληρώσεις ένα σημαντικό ποσό που φτάνει και τα 2 ευρώ αν επιθυμείς να εξυπηρετηθείς από ταμία.

"Sponsored links"

Με άλλα λόγια οι τράπεζες καρπώνονται όλα τα οφέλη που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες και οι πελάτες μόνο τα κόστη ενώ κανονικά οι τράπεζες θα έπρεπε να πληρώνουν τους πελάτες τους για τη χρησιμοποίηση των μηχανημάτων.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις