«Οι φερόμενοι ως αντικρατιστές του κ. Μητσοτάκη δεν έχουν κανένα ενδοιασμό στη μοιρασιά δημοσίου χρήματος»

Κανένα σχόλιο

«Στο νομοσχέδιο του κ. Γεωργιάδη που έχει τεθεί σε διαβούλευση για τον “εκσυγχρονισμό” υποτίθεται των δημοσίων συμβάσεων αυξάνονται τα όρια στις απευθείας αναθέσεις τόσο για την προμήθεια αγαθών από τις 20.000 στις 30.000, όσο και υπηρεσιών στις 60.000 ευρώ» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο για σοβαρή χαλάρωση του ορίου στις απευθείας αναθέσεις του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης «για τον εκσυγχρονισμό, την απλοποίηση και την αναμόρφση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων», στο άρθρο 50, τροποποιείται το μέχρι τώρα όριο των απευθείας αναθέσεων από το Δημόσιο με όριο τις 20.000 ευρώ. Στο νέο πλαίσιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση η απευθείας ανάθεση επιτρέπεται «όταν η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης είναι ίση η κατώτερη από το όριο των 30.000 ευρώ», παράγραφος που περιλαμβάνει την προμήθεια αγαθών, υπηρεσιών και μελετών. Για περιπτώσεις όπου το αντικέιμενο είναι δημόσια έργα, το όριο ανεβαίνει στις 60.000 ευρώ.

"Sponsored links"

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, που συνοδεύει την κατάθεση του νομοσχεδίου, το επιχείρημα που συνοδεύει τη χαλάρωση των ορίων αυτών είναι η « επιτάχυνση και την αύξηση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών ανάθεσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων χωρίς εκπτώσεις στο πεδίο της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης των οικονομικών φορέων».

Για το συγκεκρίμενο κυβερνητικό σχέδιο, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 σχολιάζει:

Βλέπετε οι φερόμενοι ως αντικρατιστές της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη δεν έχουν κανένα ενδοιασμό στη μοιρασιά δημοσίου χρήματος και μάλιστα με αδιαφανείς όρους, αρκεί αυτή να κατευθύνεται πάντα στην ντόπια και ξένη παρασιτική ολιγαρχία, τα συμφέροντα της οποία εξυπηρετεί σκανδαλωδώς η Κυβέρνηση.

Η επιτελική “αριστεία” στο όργιο της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος χαρακτηρίζουν την Κυβέρνηση, που φείδεται από την άλλη σε οποιαδήποτε αύξηση παροχών στη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση τα μέσα μεταφοράς κ.ο.κ..

Ο δε Υπουργός Ανάπτυξης, ο ίδιος άνθρωπος δηλαδή που πανηγυρίζει για την εξέλιξη της πανδημίας, είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να το επιτελέσει.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις