15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οι Χανιώτες είπαν “ΟΧΙ” στην καταστολή των διαδηλώσεων: Γέμισε η πλατεία Δημοτικής Αγοράς | Φωτός

Ημερομηνία:

Παρά την κακοκαιρια και το κλιμα τρομοκρατίας καθως και την παρουσια διμοιριών των ΜΑΤ, πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα στις 5 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς για να πούνε όχι στην τρομοκρατια και στην καταστολη των διαδηλώσεων.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μετά από τη βίαιη καταστολή της συγκέντρωσης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο την Κυριακή 6 Δεκέμβρη η οποία οδήγησε και σε 6 συλλήψεις.

Μετά το γεγονός αυτο με αποφάσεις τους ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης και η ΕΛΜΕ Χανίων, ο ΣΕΠΕ Χανίων και με σχετικό κειμενο η Συνέλευση Αλληλεγγύης στη Rosa Nera αλλά και το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων και η περιφερειακη παράταξη της Ανυπόταχτης Κρήτης, το ΚΚΕ (μ-λ) και το ΣΕΚ Χανίων, κάλεσαν σε συγκεντρωση μαζικής καταδικης της επιχείρησης κρατικής τρομοκρατίας την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα στα Χανιά.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 200 συμπολίτες, αριθμός μεγάλος λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθηκες που έχουν διαμορφωθεί εκφράζοντας έτσι δυνατά την αντίθεση στην προσπάθεια της κυβέρνησης ποινικοποίησης του δικαιώματος της διαμαρτυρίας.

Σημειώνουμε ότι αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί πορεία αφού η συγκέντρωση αυτή καθαυτή θεωρήθηκε ότι αρκούσε για να στείλει το μήνυμα.

Όπως αναφερόταν και σε σχετικο κείμενο της ΕΛΜΕ Χανίων:

"google ad"

“Είναι προκλητικό και υποκριτικό να μιλούν για την προστασία της δημόσιας υγείας την ώρα που ετοιμάζεται αύριο να ανοίξει η αγορά, ενώ αφήνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στερώντας το δικαίωμα στη μόρφωση, τη κοινωνικότητα και τη χαρά σε χιλιάδες παιδιά!Κανένα απολύτως μέτρο δεν έχει προχωρήσει για την ενίσχυση του ΕΣΥ,ενώ προσλαμβάνουν δυνάμεις καταστολής, αγοράζουν περιπολικά, αύρες και μηχανές για τους «ράμπο» της ΔΡΑΣΗΣ!

Καλείται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση υγειονομικό προσωπικό επειδή αρρώστησε(!), την ώρα που ο πρωθυπουργός «παίρνει τον αέρα του» στην Πάρνηθα! Η ΝΔ καταπατώντας ακόμα και τα θεμελιώδη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα, που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και την ανεργία, στοχοποιεί και καταστέλλει όσους αγωνίζονται και διεκδικούν!

 

Ο στόχος τους είναι προφανής! Επιδιώκουν να διαμορφώσουν «κατάσταση εξαίρεσης και έκτακτης ανάγκης», εργαλειοποιούν την πανδημία για να προωθήσουν τις πιο αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλα τα επίπεδα! Θέλουν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τη νεολαία που αγωνίζεται για το παρόν και το μέλλον της, τους υγειονομικούς που παλεύουν για τη ζωή και την υγεία του λαού.

Θέλουν να αφανίσουν τους εργαζόμενους που βάζουν φρένο στις αντεργατικές επιδιώξεις τους! Θέλουν να αφανίσουν όσους αγωνίζονται ενάντια στο σάπιο σύστημα τους που διαλύει κάθε κεκτημένο!”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...