Οι Χανιώτες και μέσα στην πανδημία αγοράζουν τοπικά προϊόντα από τις λαϊκές – Η ζωντάνια που αναβλύζει σπαει τη μουντάδα της περιοδου του κορωνοϊού | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Εν μέσω της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού πολλά άλλαξαν, άλλαξε και μερικώς η λειτουργία των λαϊκών αγορών. Όμως, παρά τα μετρα που λήφθηκαν, οι πολίτες στα Χανιά συνεχίζουν να τις προτιμουν. Άλλωστε, γιατί όχι; Η πλειοψηφία των προϊόντων είναι υψηλής ποιότητας, είναι τοπικών παραγωγών και πωλούνται σε χαμηλό κόστος.

Οι αποστάσεις μεταξύ των πάγκων έχει μεγαλώσει, οι πωλητές φορούνε μάσκες και γαντια, όπως και οι Χανιώτες, που και αυτό το Σάββατο επέλεξαν τη λαϊκή αγορά της Μίνωος για τα ψώνια τους.

Ο κ. Καψωμενάκης, πρόεδρος των παραγωγών της λαϊκή αγοράς Χανίων, μας είπε ότι οι Χανιώτες στηρίζουν τους ντόπιους παραγωγούς, ομως αγοράζουν πλέον μικρότερες ποσότητες. Και πώς να γίνει αλλιώς όταν η οικονομική ανασφάλεια είναι μεγάλη ενώ ενα μεγάλο ποσοστό των Χανιωτών έμεινε άνεργο ή αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

"Sponsored links"

Ο κ. Καψωμενάκης, πρόεδρος των παραγωγών της λαϊκή αγοράς Χανίων

Ελπίζει πάντως ότι οσο πλησιάζουμε στην περίοδο των Χριστουγέννων ο τζίρος θα μεγαλώσει.

Κάποιοι λένε ότι τα πράγματα έχουν χειροτερέψει και ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν παραγωγοί που λόγω των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, σιτίζονται στα συσσίτια της πόλης.

Άλλοι πάλι μας είπαν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο δραματικά και ότι ο τζίρος κινείται στα επίπεδα των προηγούμενων ετών ενώ και οι τιμές έχουν παραμείνει σταθερές.

Σε ερώτημά μας για τις διαμαρτυρίες άλλων παραγωγών μας είπαν ότι πολλά εξαρτώνται και από τα προϊόντα που πωλούν. Για κάποια προϊόντα υπάρχει υπερπροσφορά κι ως εκ τούτου η ζήτηση δεν επαρκεί ενώ για άλλα, όπως τα γαλακτομικά, που οι παραγωγοί ειναι λιγότεροι ο τζίρος παραμένει καλός.

"Sponsored links"

Ευχαριστημένοι είναι πάντως οι καταναλωτές αφού όλοι όσοι μιλήσαμε τονίσαν την καλή ποιότητα των προϊόντων οσο και τις προσιτές τιμές ενώ άλλοι στάθηκαν στο κοινωνικό επίπεδο μίας επίσκεψης στη λαϊκη αφού η ζωντάνια που αναβλύζει με τις φωνές των ανθρώπων και τα χρώματα και τα αρώματα των προϊόντων σπαει τη μουντάδα και την κατήφεια της περιοδου του κορωνοϊού.

Η λαϊκη αγορά και μέσα στην πανδημία παραμένει ζωντανή συνδέοντας τους παραγωγούς με τους καταναλωτές, χωρίς μεσάζοντες.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις