19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ολοκληρώθηκε η τακτική συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης με θετικά συμπεράσματα για το θέμα των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ)

Ημερομηνία:

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (11/10), η τακτική συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Ηρακλείου-Λότζια. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το πολύ σημαντικό θέμα των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) που θα παραμείνουν στην Κρήτη

Ο Δήμαρχος Χανίων και Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Τάσος Βάμβουκας, μετά το πέρας της συνεδρίασης δήλωσε:

Εκφράζω την ικανοποίησή μου, διότι ήταν μία συνεδρίαση στην οποία ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις για το θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων στο νησί μας, η οποία συμπεριλαμβάνει την παραμονή της ΔΕΔΙΣΑ ως αυτόνομου φορέα. Υποστήριξα εκ μέρους όλων των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, των δημοτικών συμβούλων και των στελεχών της ΔΕΔΙΣΑ, οι οποίοι ήταν παρόντες, τη λειτουργία τριών φορέων διαχείρισης στην Κρήτη, ο ένας εκ των οποίων να είναι η ΔΕΔΙΣΑ, ο δεύτερος ο ΕΣΔΑΚ στο Ηράκλειο, και ο τρίτος ανατολικά με επίκεντρο τον φορέα Βόρειας Πεδιάδας, εξαντλώντας το όριο που θέτει ο νόμος.

Υποστήριξα επίσης να μη ζητηθεί άλλη αναβολή στην εφαρμογή του νόμου, για ένα θέμα που συζητιέται τρία χρόνια και οι Δήμοι της Κρήτης να αναλάβουν την ευθύνη τους και να αποφασίσουν σε πνεύμα συνεννόησης γι’ αυτό το μεγάλο ζήτημα, όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα σε όλα τα θέματα. Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μας, διότι σε πνεύμα συνεννόησης υιοθετήθηκαν, κατ’ αρχάς, αυτές οι προτάσεις και αποφασίστηκε αυτές να οριστικοποιηθούν σε συνεδρίαση της ολομέλειας των Δημάρχων της Κρήτης στις 19/10/2018”.

Την τακτική συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης επισκέφτηκε ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης (φωτογραφία).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...