Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης παιδιών για το προσφυγικό ζήτημα «Με μια Βαλίτσα»

Κανένα σχόλιο

Το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Με μία Βαλίτσα» αγκάλιασε με επιτυχία την Έκθεση Φωτογραφίας του Νίκου Κολοβού, με τίτλο «Τα παιδιά που πέρασαν θάλασσα και το παιχνίδι με τις Μάσκες», που διοργανώθηκε από τις 12/12/2017 έως τις 6/01/2018 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Κέντρου Κοινότητας Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την υποστήριξη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Χανίων.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης “Με μια βαλίτσα” οι μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προσέγγισαν το προσφυγικό ζήτημα και τις πτυχές του μέσω βιωματικών παιχνιδιών, αφήγησης παραμυθιού και παρακολούθησης μικροφίλμ, κατορθώνοντας μεταξύ άλλων ν’ αντιληφθούν την έννοια του βίαιου εκτοπισμού, λόγω συγκρούσεων και διώξεων, ν’ αφουγκραστούν το συναισθηματικό φορτίο, που κουβαλά το παιδί – πρόσφυγας και να καλλιεργήσουν στάση ανοχής στη διαφορετικότητα και αλληλεγγύης απέναντι στα παιδιά – πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα υλοποίησαν η Ψυχολόγος και η Διαπολιτισμική Παιδαγωγός του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Χανίων. Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Κοινότητας & Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χανίων λειτουργεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης «Κρήτη 2014 – 2020».

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις