16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ολομέτωπη επίθεση Μαρκογιαννάκη εις βάρος Κυριάκου Μητσοτάκη – Μίλησε για οικογενειοκρατία και για φερετζέ ανανέωση και προανήγγειλε και άλλες ομιλίες σε όλο τον Νομό

Ημερομηνία:

Πολλές εκατοντάδες παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη στη Σούδα. Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση ενάντια στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε ότι πιστεύει ότι το κόμμα είναι ιδιοκτησία του ενώ μίλησε για οικογενειοκρατία.

Είπε ότι δεν είναι πορφυρογέννητος, ότι ότι πέτυχε το πέτυχε με αγώνες, ότι δεν ήταν δοτός.

Είπε:

Δε μπόρεσα να καταλάβω ποτέ γιατί μου δείξανε αυτή τη συμπεριφορά. Ξέρω, αλλά δε μπορώ να το πω. Και δε θέλω να έρθει η ώρα που θα υποχρεωθώ να το πω. Γιατί τότε εκτός από εκείνους που θα ζημιωθούν προσωπικά φοβάμαι ότι θα βλάψω και τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης μίλησε για ασέβεια προς το πρόσωπό του και την ιστορία του, που είναι και η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά ενώ αποκάλυψε ότι επί δυόμιση χρόνια προσπαθούσε να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτό δεν κατέστη δυνατό. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ούτε ο διευθυντής του γραφείου του δεν τον δεχόταν.

Είπε επίσης ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δε λειτουργεί δημοκρατικα και τόνισε ότι η κοινωνία επιβάλλει την ανανέωση, δεν επιβάλλεται η ανανέωση. “Αυτή είναι ανανέωση, όχι κόβουμε όσους δε γουστάρουμε και βάζουμε τους κουμπάρους και τους φίλους.”

Μίλησε για ανανέωση φερετζέ και ζήτησε να μην στεναχωρήσει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στη Σούδα και τον ίδιο.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι δε θα επιτρέψει τον βιασμό της βούλησης των πολιτών και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να στηρίξων αυτόν που θέλουν και όχι αυτόν που θέλουν να τους επιβάλλουν

“Αυτό είναι προσβολή και δε θα το επιτρέψω να γίνει. Θα ψηφίσετε εν τέλει αυτό που εσείς θέλετε.”, είπε χαρακτηριστικά

Τελειώνοντας τόνισε ότι θα συνεχίσει με ομιλίες σε όλο τον νομό Χανίων με την επώνυμη ομιλία να έχει προγραμματισθεί για την Παλιόχωρα.

Για να καταλήξει:

“Θέλω να πιστεύω ότι δε θα εθελοτυφλούν μέχρι το τέλος.”

Διαβάστε εκτεταμμένα αποσπάσματα της ομιλίας του:

Θυσίασα για την πολιτική ότι είχα αποκτήσει μόνος μου, αυτό εκτιμάται. Κι εγώ ότι απέκτησα και απέκτησα πολλά όλα τα θυσίασα στην πολιτική. Δεν κράτησα το παραμικρό. Έτσι λοιπόν υπήρξε μία αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης, εκτίμησης, αλληλοεκτίμησης και εκτιμήθηκε πάρα πολύ ότι εγώ δεν ξεκίνησα από τα μεγάλα σαλόνια. Ξέρουν από πού ξεκίνησα, ξέρουν πώς πορεύτηκα. Η πορεία μου είναι η επιτομή του αυτοδημιούργητου.

"google ad"

Εγώ πορφυρογέννητος δεν ήμουνα, κουκουλαναθρεμμένος δεν ήμουνα. Αγωνίστηκα, πέτυχα και ότι πέτυχα δεν το πέτυχα χαριστικά, δεν ήμουν δοτός ποτέ, κι όποτε συμμετέχα στο δημόσιο βίο το απέκτησα κάτω από διαδικασίες αγώνων.

Δε μου δώρισε κανείς το παραμικρό. Αυτά για όσους παριστάνουν σήμερα τους κριτές μου.

Με τίμησαν οι Χανιώτες. 20.000 σταυρούς σε μονοσταυρεία το 2004. Δεν ξανάγινε ποτέ.

Με τίμησαν οι Χανιώτες, με τίμησε και το κόμμα μου. Παρότι δεν είχα την ομπρέλα προστασίας κανενός. Έχω όμως ένα παράπονο: δε με τίμησε όταν έπρεπε παρά όταν με είχα ανάγκη.

Τώρα λοιπόν, το ανάχωμα είναι πάλι παρών. Τώρα που μια καταχνιά, τώρα που μαύρα σύννεφα γεμίζουν τον πολιτικό ουρανό των Χανίων σε ότι έχει να κάνει με τη Νέα Δημοκρατία, το ανάχωμα της προστασίας είναι παρών πάλι.

Δε μπόρεσα να καταλάβω ποτέ γιατί μου δείξανε αυτή τη συμπεριφορά. Ξέρω, αλλά δε μπορώ να το πω. Και δε θέλω να έρθει η ώρα που θα υποχρεωθώ να το πω. Γιατί τότε εκτός από εκείνους που θα ζημιωθούν προσωπικά φοβάμαι ότι θα βλάψω και τη Νέα Δημοκρατία.

Εγώ επί δυόμιση χρόνια ήμουν ο πρώτος της τάξης στα πολιτικά πράγματα των Χανίων και ενώ προσπαθούσα να έχω επαφή με τον πρόεδρο του κόμματος δε δεχόταν να μιλήσει μαζί μου. Ούτε ο διευθυντής του γραφείου του δε δεχόταν να μιλήσει μαζί μου!

Θα μου πείτε και τι θα έκανες; Αν μου έλεγε δε σε θέλω να βγω εγώ περήφανα να το πω και όχι να έρθει την τελευταία στιγμή να μου πει σε κόβω! Ήθελα να πω ότι ευχαριστώ Χανιώτες που με τιμήσατε τόσα χρόνια, και όχι να βγαίνει το κάθε παπαγαλάκι να λέει ότι βρήκανε λογαριασμούς του Μαρκογιαννάκη στο εξωτερικό, ότι ο Μαρκογιαννάκης έχει μπλεχτεί ότι όπου νάναι θα βγουν εντάλματα. Αυτή τη συμπεριφορά δεν την άντεχα.

Επί δυόμιση χρόνια! Εγώ, ο Μαρκογιαννάκης ο Χρήστος που έδωσα τη ζωή μου για τη Νέα Δημοκρατία! Που αν έλειπα εγώ να μαύρα τα σκληρά χρόνια της δεκαετίας του 80 και του 90 δεν ξέρω αν θα υπήρχε Νέα Δημοκρατία στα Χανιά. Τότε που το ΠΑΣΟΚ είχε δύο Υπουργούς και ένα βουλευτή και ήμουν μόνος μου να τους αντιμετωπίσω! Μόνος μου! Και δεν ήθελα τίποτα άλλο παρά σεβασμό.

Ήθελα σεβασμό στο πρόσωπό μου, στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά που ταυτιζότανε με εμένα αλλά προπάντων σεβασμός σε εσάς γιατί εσείς συμπορευτήκατε μαζί μου. Εσείς οι μπαρουτοκαπνισμένοι που είστε και τώρα ετοιμοπόλεμοι, ήμασταν τότε που όλοι μαζί αντέξαμε και τη Νέα Δημοκρατία την κρατήσαμε σε ένα αξιοπρεπέστατο επίπεδο παρά τα προβλήματα που υπήρχαν.

Δέχθηκα αυτή την απαξιωτική συμπεριφορά. Δε θέλουν να είμαι υποψήφιος, αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει ένα αξιακό κώδικα, εχώ βάζω την τιμή και την υπόληψη μπροστά. Και αυτά τα προσβάλλανε.

Και διερωτώμαι, γιατί; Γιατί; Γιατί; Είμαι βέβαιος ότι όλοι ξέρατε. Και όποιος δεν ξέρει θα ρωτήσει τον διπλανό του και θα του πει. Αλλά εγώ θέλω το κόμμα μας να λειτουργήσει δημοκρατικά στα Χανιά.

Θέλω το κόμμα μας να μη θεωρηθεί από κανέναν ότι είναι ιδιοκτησία του, ούτε από άτομο ούτε από οικογένεια, και δε θα ήθελα να γίνει βιλαέτι κανενός η τοπική κοινότητα εδώ. Έτσι δέχθηκε αυτή την αιφνιδιαστική απόφαση από τον Πρόεδρο, ότι δε θα συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο. Του λέω, γιατί; Και μου λέει, ανανέωση. Να φύγει ο 70άρης να έρθουν οι 65άρηδες.

Αλλά δεν είναι αυτό. Η λέξη ανανέωση έχει τόσο πολύ κακοποιηθεί, αντί για να είναι εργαλείο του εκσυγχρονισμού του δημόσιου βίου της χώρας είναι εργαλείο καταδίωξης εσωκομματικών αντιπάλων. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα.

Αν θες να κάνεις ανανέωση κάνε το όπως το 1981 ο Μητσοτάκης που μου είπε για να μπω στο ψηφοδέλτιο.  Δεν του είπα εγώ να φύγουν οι μεγαλύτεροι. Βάζεις τους νεότερους δίπλα στους μεγαλύτερους και βάζεις την κοινωνία να κάνει την ανανέωση. Η κοινωνία επιβάλλει την ανανέωση, δεν επιβάλλεται η ανανέωση. Αυτή είναι ανανέωση, όχι κόβουμε όσους δε γουστάρουμε και βάζουμε τους κουμπάρους και τους φίλους.

Αλλά αν θέλουμε να μιλήσουμε για ανανέωση, αλλά η ανανέωση γίνεται με άλλο τρόπο. Ανανεώνεται η πολιτική ζωή ενός τόπου με παρεμβάσεις στο Σύνταγμα, στους θεσμούς. Εγώ θα χαιρόμουν τώρα να άκουγα τη Νέα Δημοκρατία τώρα που ξεκίνησε μια συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος να έβγαινε και να έλεγε προτείνουμε κάποιες θεσμικές αλλαγές. Λ.χ. να μη μπορεί να είναι βουλευτής κάποιος πάνω από 12 χρόνια και προπάντων τον περιορισμό της οικογενειοκρατίας, να μη νομίζω κανείς το κόμμα ιδιοκτησία και βιλαέτι του.

Εκεί θα σας ήθελα! Αυτό είναι ανανέωση.

Εν πάσει περίπτωσει, εγώ θεωρώ ότι στην περίτπωση μου η ανανέωση είναι φερετζές. Τίποτα περισσότερο από φερετζές. Και από εδώ και πέρα που έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση ελάχιστα ευχάριστη, μια πνιγηρή ατμόσφαιρα έχω κάποια ερωτήματα.

Τι κάνει η οργάνωση; Πώς εξελέγη αυτή; Ας το αφήσουμε για άλλη ώρα για να μη πνιγούμε στη μπόχα. Πού είναι όμως, έστω κι αυτή; Δυστυχώς σιωπεί. Τι κάνουν οι πολιτευτές; Θέλω να ρωτήσω όλους αυτούς τους λεβέντες που ήταν στις εκλογές του 2015, του 2012, του 2009 τότε που είχαμε γίνει Διογένηδες που ψάχναμε να πέσει στη μάχη να πάρει κάποιες εκατοντάδες ψήφους. Τώρα που είναι έτοιμο το τραπέζι και ψημμένο το φαγητό βάζουν τα μαύρα κουστουμάκια.

Απευθύνομαι στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας: Εδώ βρίσκονται 2.000 άνθρωποι μπαρουτοκαπνισμένοι, ετοιμοπόλεμοι, μαχητές και είναι έτοιμοι να πέσουν στη φωτιά για τη Νέα Δημοκρατία. Μην τους διώχνετε! Εμείς θέλουμε μαζί να προχωρήσουμε! Μη μας στεναχωρήσετε! Μη μας στε-να-χω-ρη-σετε.

Και τι θα κάνεις από εδώ και πέρα κ. Μαρκογιαννάκηl; Αγώνας για τη Νέα Δημοκρατία, δυνατά για να νικήσουμε, για να βγούνε 4 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά για να λέω κι εγώ όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να λέω ότι κατάφερα να φέρω τη Νέα Δημοκρατία πρώτη στο νομό Χανίων. Και το ότι δεν πήγαμε καλά το 2015 δε φταίει μόνο ο εκλογικός νόμος φταίνε και κάποιοι άλλοι. Και για αυτό δεν ήρθε η ώρα να μιλήσω. Και εύχομαι να μην έρθει η ώρα ποτέ.

Σε κάθε περίπτωση και για να μη σας κουράζω. Ένα πράμα σας λέω. Δε θα σας αφήσω να σας προσβάλλουν, να σας υποχρεώσουν να στηρίξετε και να μπορέσετε να βγάλετε άνθρωπους να σας εκπροσωπήσουν που θέλετε. Τον βιασμό της βούλησής σας δε  θα τον επιτρέψω. Θέλω να ψηφίσετε και να στηρίξετε αυτό που θέλετε και όχι αυτό που θέλουν να σας επιβάλλουν. Αυτό είναι προσβολή και δε θα το επιτρέψω να γίνει. Θα ψηφίσετε εν τέλει αυτό που εσείς θέλετε.

Εγώ πορεύτηκα, αγαπήθηκα και λατρεύθηκα και μισήθηκα από κάποιους. Μια κοινωνία με ανέδειξε και μόνο αυτή μπορεί να με καταργήσει.

Οι εκλογές θα είναι δύσκολες γιατί έχουμε να κάνουμε με σατανάδες, οι οποίοι έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι και δεν ξέρω τι θα επιχειρήσουν και τι θα πετύχουν. Εμείς είμαστε εδώ, ετοιμοπόλεμοι, μπαρουτοκαπνισμένοι. Μας θέλετε; Εδώ είμαστε. Δε μας θέλετε, πείτε μας το.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...