Ομιλία για την Κοινωνική – Αλληλέγγυα οικονομία και πολιτικές των Κοινών από τον καθηγητή Γιάννη Ζαϊμάκη την Τετάρτη στο Κοινωνικό Στέκι

Κανένα σχόλιο

Η Terra Verde πραγματοποιεί εκδήλωση / συζήτηση που οργανώνει, με τίτλο “Κοινωνική – Αλληλέγγυα οικονομία και πολιτικές των Κοινών: ανάμεσα στην ενσωμάτωση και την αυτονομία” την Τετάρτη 13/02 στις 19:00 στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, Χατζη” Νταλιάνη 5. Βασικός εισηγητής είναι ο καθηγητής Γιάννης Ζαϊμάκης, πρόεδρος του τμήματος Κοινωνιολογίας (Πανεπιστήμιο Κρήτης).

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση

Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο) αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας, η οποία στηρίζεται σε αξίες όπως: η κοινωνική δικαιοσύνη, η αυτοδιαχείριση, η δημοκρατικότητα (ένα άτομο – μια ψήφος), η προστασία του περιβάλλοντος και η συμμετοχή χωρίς διακρίσεις.

"Sponsored links"

Την ίδια στιγμή που οι πρακτικές Κ.ΑΛ.Ο προσπαθούν να ορίσουν από τα κάτω ένα χώρο αυτονομίας και ένα μέλλον μετα-καπιταλιστικό, οι κίνδυνοι εντέλει η Κ.ΑΛ.Ο να λειτουργήσει ως δεκανίκι του συστήματος μέσω της ενσωμάτωσης σε αυτό, είναι υπαρκτοί.

Σε μια χρονική στιγμή όπου όλα τα σενάρια φαίνονται πιθανά, καθώς το συγκεκριμένο πεδίο στη χώρα βρίσκεται σε αρχικά στάδια ανάπτυξης, υπάρχουν στρατηγικές που μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα προς τη κατεύθυνση που επιθυμούμε; Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία συνεργειών που θα ενισχύουν το πεδίο αυτό και την αυτονομία του;

Αυτά, είναι μόνο κάποια από τα πιθανά ερωτήματα που μπορεί να προκύψουν. Στην ανοιχτή συζήτηση που προτείνουμε, θα προσπαθήσουμε συλλογικά, να δώσουμε κάποιες απαντήσεις.

Συλλογικότητα για το εναλλακτικό κι Αλληλέγγυο εμπόριο Terra Verde ( Πράσινη Γη )

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις