19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

“Ομπάμα, φίλε των φτωχών”: Η μαντινάδα του Σταύρου Θεοδωράκη για τον Ομπάμα – Τι λέει για όσους “ψεκασμένους” επιμένουν να λένε “Obama Go Home”

Ημερομηνία:

Προσβλητικές δηλώσεις για χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους και επαίνους και μαντινάδες προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρον Ομπάμα από τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.

Με μήνυμά του στο facebook αναφέρεται σε “ψεκασμένους” ακροαριστερούς και ακροδεξιούς που αναφωνούν “Obama Go Home” ενώ τελείωνει το κείμενό του με μια μαντινάδα “κρητικού” για τον πρόεδρο Ομπάμα “των φτωχών”:

“‘Ομπάμα φίλε των φτωχών/ γίνε και των προσφύγων / γίνε ελπίδα των πολλών / και φόβος των ολίγων”.

Διαβάστε τι είπε:

Τους ακούω και δεν θέλω να το πιστέψω. Κάποιοι τοπικοί παράγοντες, κάποιοι επαγγελματίες συνδικαλιστές επιμένουν να ταυτίζονται με τους ψεκασμένους της ακροαριστεράς και της ακροδεξιάς που αναφωνούν “Obama go home”. Ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει βρεθεί δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια της κρίσης και η επίσκεψή του στην Ελλάδα, έστω και στο τέλος της θητείας του, στέλνει ένα θετικό μήνυμα για τη χώρα.

Θα ήταν ακόμη πιο σημαντικό αν τον άφηναν να απευθυνθεί στην παγκόσμια κοινότητα από την Πνύκα με φόντο τον Παρθενώνα, αλλά η αδυναμία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εγγυηθούν την ασφάλεια του Αμερικανού Προέδρου κατέστρεψε και αυτή την ευκαιρία. Ας προσπαθήσει τουλάχιστον η κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη διεθνή ακτινοβολία του προκειμένου να προωθήσει τις θέσεις μας για το χρέος, το προσφυγικό και το Κυπριακό. Και ας μεταφέρει κάποιος στον Μπαράκ Ομπάμα την παραίνεση ενός κρητικού μαντιναδολόγου:

“‘Ομπάμα φίλε των φτωχών/ γίνε και των προσφύγων / γίνε ελπίδα των πολλών / και φόβος των ολίγων”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ