16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ομόφωνα αθώος για την υπόθεση των υποκλοπών και του σχεδίου “Πυθεία” ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Ημερομηνία:

Αθώος με ομόφωνη κρίση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, κρίθηκε την Δευτέρα ο πρώην υπουργός Μιχ. Καρχιμάκης, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου «Πυθείας».

Με ανακοίνωση του ο πρώην υπουργός, στέλνει το δικό του μήνυμα μετά το τέλος της δικαστικής αυτής περιπέτειας και ευχαριστεί τους δικαστές για την αθωωτική απόφαση τονίζοντας πως ” η δημοκρατία δεν φιμώνεται ούτε υποχωρεί μπροστά σε κακοστημένες διώξεις υποκινούμενων συμφερόντων”.

Η ανακοίνωση:

Χθες 9 Σεπτεμβρίου του 2019 ολοκληρώθηκε και η τελευταία πράξη του 6χρονου δικαστικού μου αγώνα.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών με ομόφωνη απόφαση του, σύμφωνη και με την πρόταση του Εισαγγελέα, αποφάσισε την οριστική αθώωση μου για την ερώτηση που είχα υποβάλει στη Βουλή το 2006 ως σκιώδης υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και αφορούσε στην επιχειρησιακή κατάσταση των ελικοπτέρων,της αεροπορίας στρατού μετά και την πτώση του Σινουκ. Η χθεσινή απόφαση με κάνει υπερήφανο,όχι μόνο γιατί δικαιώνει τους αγώνες μου μιας ζωής για την υπεράσπιση του δικαίου,του νόμιμου και του ηθικού, αλλά και γιατί αποδεικνύει πως στη χώρα μας υπάρχουν δικαστικοί λειτουργοί που και θέλουν και μπορούν να κρατήσουν όρθιες τις αξίες μας και τα ιδανικά μας.

Σε αυτούς τους άξιους δικαστές οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί με αφορμή τη δική μου δοκιμασία,έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα πως ο κοινοβουλευτικός λόγος είναι ελεύθερος,δεν υποκύπτει σε τρομοκρατία ,δεν ευνουχίζεται και δεν απειλείται όταν αρθρώνεται για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος,αλλά και της ανθρώπινης ζωής.
Και ότι η δημοκρατία δεν φιμώνεται ούτε υποχωρεί μπροστά σε κακοστημένες διώξεις υποκινούμενων συμφερόντων.

Σε αυτή τη δικαστική μάχη που οδήγησε σε νίκη της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους δικηγόρους μου που αδιάκοπα όλα αυτά τα χρόνια με στήριξαν,πιστεύοντας σε εμένα και σε όσα διαχρονικά πρεσβεύω.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω θερμά και τους συνοδοιπόρους μου ,συντρόφους,φίλους και κυρίως τους συναδέλφους μου Δημήτρη Ρεππα, Φίλιππο Πετσάλνικο , Γρήγορη Νιώτη και άλλους πολλούς που με σθένος στάθηκαν έμπρακτα δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια,συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναγνώριση και επιβράβευση της αλήθειας. Μιας αλήθειας που ήρθε πανηγυρικά στο φως χάρη στην στήριξη όσων ήταν δίπλα μου.

Σε όλους αυτούς χρωστώ ευγνωμοσύνη. Αλλά και σε όσους συντρόφους από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Στο τελικό στάδιο αυτής της δίκης ,επέλεξαν να γυρίσουν την πλάτη τους όταν ζήτησα την αυτονόητη συμμετοχή τους δια της παρουσίας τους στον αγώνα μου για τη Δημοκρατία, θα είμαι ευγνώμων. Καθώς μου απέδειξαν ότι τα κατάφερα ακόμα και χωρίς αυτούς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ