19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ομόφωνη απόφαση σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο περί αυτοδίκαιης αργίας

Ημερομηνία:

Το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. στα πλαίσια του Ν 4093/2012(Μνημόνιο 3) σχετικά με τα πειθαρχικά παραπτώματα, προχώρησε στην άμεση εφαρμογή της διάταξης που θέτει πλέον οριστικά σε αργία εκπαιδευτικούς μειώνοντας τους ταυτόχρονα τις αποδοχές ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013.

ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ: Θεωρούμε ότι ο νόμος αυτός εκτός από αντισυνταγματικός αφού καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας και θέτει σε αυτοδίκαιη(!) αργία όσους εκκρεμεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη, έχει στόχο να τρομοκρατήσει και να φιμώσει τους εκπαιδευτικούς, να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς ανελευθερίας και φόβου στα σχολεία έτσι ώστε να περάσουν χωρίς αντίσταση όλες οι αντιδραστικές τομές που υλοποιούνται ήδη, ή έχουν εξαγγελθεί για την εκπαίδευση.

Να μην υπάρχουν αντιδράσεις για την πολιτική των ελάχιστων διορισμών, για τα 2000 κενά εκπαιδευτικών στη μέση της χρονιάς, για τις συγχωνεύσεις τμημάτων που υλοποίησαν και το κλείσιμο των 1500 σχολείων που έχουν εξαγγείλει, για την περικοπή κατά 70% των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, την αύξηση του  ωραρίου διδασκαλίας μας μαζί με την μείωση κατά 45% των αποδοχών μας, για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, για την μισθολογική-βαθμολογική  μας καθήλωση μέσω των ποσοστώσεων του ενιαίου μισθολογίου,  για την αξιολόγηση-δικαιολόγηση της μισθολογικής μας καθήλωσης και των 75.000 απολύσεων που έχει δεσμευτεί η τρόικα εσωτερικού (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ) να υλοποιήσει.

  • Δηλώνουμε ότι ως συνδικάτο θα πάρουμε κάθε μέτρο για την οργάνωση των αγώνων συνολικής ανατροπής αυτής της πολιτικής και της κυβέρνησης που μας την επιβάλει.
  • Ταυτόχρονα και μέχρι την ανατροπή τους, παίρνουμε όλα εκείνα τα μέτρα έμπρακτης αλληλεγγύης προς τα μέλη μας-θύματα αυτών των διατάξεων. Έτσι για τους συναδέλφους που:
  • α) δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου τους και
  • β) από τα στοιχεία του φακέλου που έχει προσκομίσει ο ενδιαφερόμενος και τιθέμενος σε αργία εκπαιδευτικός στην συνδικαλιστική του οργάνωση (ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ), φαίνεται ότι δεν προκύπτουν αδικήματα για τα οποία δεν μπορούμε να στηρίξουμε τον υπόδικο πειθαρχικά συνάδελφο.

Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι εφόσον το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δεχθεί αίτημα από συνάδελφο- μέλος μας και διαπιστώσει τα ανωτέρω α) και β) ελάχιστα ζητούμενα,  μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου του σε 1ο και 2ο βαθμό, να συνδράμει οικονομικά τον συνάδελφο με έκτακτο δάνειο  ανά μήνα από το ταμείο αλληλοβοηθείας της ΕΛΜΕ, με το μισό ποσό της μηνιαίας συρρίκνωσης  του μισθού.

Επίσης να εισηγηθεί δάνειο από το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΟΛΜΕ ανά μήνα αντίστοιχο του υπολοίπου μισού των μειωμένων αποδοχών, με την εγγύησή της. Το ποσό θα κατατίθεται σε λογαριασμό της ΕΛΜΕ  η οποία θα έχει και την ευθύνη της αποπληρωμής του με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 Για την ενίσχυση του ταμείου αλληλοβοήθειας-αλληλεγγύης της ΕΛΜΕ αποφασίστηκε να μεταφερθεί άμεσα από το τακτικό ταμείο του σωματείου το ποσό των 5.000€ και στη συνέχεια κάθε χρόνο να πηγαίνουν τα 5€ από την συνδρομή που ήδη δίνουμε.


Ο Πρόεδρος / Ι. Τσαμαντάκης

Γ. Γραμματέας / Φ. Μπιχάκης      

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...