Ομόφωνο ψήφισμα Δήμου Πλατανιά για κτίρια στο λόφο Καστέλλι: Αποτελούν τον πυρήνα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς – Να προχωρήσει η αντιπρόταση του Δήμου Χανίων

Κανένα σχόλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά κατά την Τακτική του Συνεδρίαση στις 4/11/2020, η οποία πραγματοποιήθηκε εκτός έδρας και κεκλεισμένων των θυρών στο Πολύκεντρο Βουκολιών, με ομοφωνία των παρόντων μελών του, προχώρησε στην έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

«Τα κτήρια στο Λόφο Καστέλι, αποτελούν μαζί με άλλα μνημεία τον πυρήνα της πολιτισμικής κληρονομιάς, την “καρδιά” της πόλης των Χανίων από τα νεολιθικά χρόνια μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα

Παρότι όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε αδράνεια από θεσμικούς φορείς στην διεκδίκηση ή αντιπρόταση για την αξιοποίηση των ιστορικών αυτών κτιρίων, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά συντάσσεται με την πρόταση  Δ.Σ. του Δήμου Χανίων, η οποία δύναται να εμπλουτιστεί και να εμπεριέχει δέσμη στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την εκπαίδευση και την καινοτομία, ώστε η σημαντική αυτή κληρονομιά να αναδεικνύεται από την επανάχρηση των συγκεκριμένων κτηρίων με την ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική σημασία, προς όφελος του συνόλου της τοπικής κοινωνίας».

"Sponsored links"

Το παρόν να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις