Ομόφωνο ψήφισμα Δήμου Σφακίων για την άμεση ανάκληση αναγόρευσης του Χ. Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστήμιου Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Η επίσκεψη της Χρυσής Αυγής στα Σφακιά δημιούργησε εντυπώσεις, όμως οι Σφακιανοί παραμένουν δημοκράτες και αγωνιστές. Και το ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Σφακίων την ίδια μέρα που πραγματοποιούσε επίσκεψη η Χρυσή Αυγή για την υπόθεση Χάινς Ρίχτερ είναι άλλη μία απόδειξη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε το Σάββατο 9 Δεκέμβρη και πήρε ομόφωνη απόφαση για την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας ζητώντας με αυτό τον τρόπο την ανάκληση της αναγόρευσης του καθηγητή Χάινς Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στο κείμενο του ψηφίσματος αναφέρεται ότι “οι θυσίες του λαού δε μπορούν να απαξιώνονται, ούτε να συγκαλύπτονται, εξυπηρετώντας σκοτεινά συμφέροντα που σαν στόχο τους έχουν να απεμπολίσουν τα παιδιά μας την ιστορία και την εθνική τους ταυτότητα”.

"Sponsored links"

Διαβάστε το ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας:

Μετά από την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Σφακίων το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, ομόφωνα αποφασίστηκε το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας για την ανάκληση αναγόρευσης του καθηγητή Χ. Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σφακίων, σεβόμενοι τα θύματα της γερμανικής θηριωδίας, διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη των ηρώων του και θέλοντας να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια για την υπόθεση της αγόρευσης του Χάινς Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, τάσσεται υπέρ του αγώνα για την άμεση ανάκληση του τίτλου του.

Δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της Πρωτοβουλίας των πολιτών της Κρήτης και απαιτεί από τη Σύγκλιτο του Πανεπιστημίου Κρήτης να τεκμηριώσει τους λόγους που δεν έχει προβεί στην ανάκληση του διδακτορικού τίτλου από τον Ρίχτερ, όπως αυτό ορίζεται στην από 25/05/2016 ομόφωνη απόφαση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης.

Οι θυσίες του Ελληνικού λαού δεν μπορούν να απαξιώνονται, ούτε να συγκαλύπτονται, εξυπηρετώντας σκοτεινά συμφέροντα που σαν στόχο τους έχουν να απεμπολίσουν τα παιδιά μας την ιστορία και την εθνική τους ταυτότητα

Nα υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης που ζητά την ανάκληση του τίτλου του Γερμανού καθηγητή, όμως 17 μήνες μετά, η απόφαση δεν έχει εφαρμοστεί. Μάλιστα, πολίτες που δραστηριοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη υπόθεση κινητοποιούνται και συλλέγουν υπογραφές με σκοπό την εφαρμογή της απόφασης ενώ και άλλοι δήμοι έχουν προχωρήσει στην έκδοση σχετικών ψηφισμάτων.

Διαβάστε επίσης:

– Οι νεοφασίστες του Ristorante Verona υπέρ της ελευθερίας έκφρασης του Χάινς Ρίχτερ;

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις