Ομόφωνο ψήφισμα ΕΛΜΕ Χανίων: Για την κατάσταση στο Μουσικό Σχολείο δεν φταίει ο Διευθυντής ή οι καθηγητές

Κανένα σχόλιο

Ξεκάθαρη θέση υπέρ του Διευθυντή και των καθηγητών του Μουσικού Σχολείου πήρε η ΕΛΜΕ Χανίων με ομόφωνο ψήφισμά της.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

Σε σχέση με τα γεγονότα στο Μουσικό Σχολείο, η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Χανίων αποφασίζει ότι υπερασπιζόμαστε το σύνολο των εκπαιδευτικών και της δουλειάς που προσφέρουν στο Μουσικό Σχολείο.

"Sponsored links"

Δεν συμμεριζόμαστε τους χαρακτηρισμούς περί αυταρχικότητας και αδιαφορίας εκ μέρους του διευθυντή του σχολείου. Σε καμία περίπτωση, δεν υιοθετούμε τους χαρακτηρισμούς που διατυπώθηκαν περί υποβάθμισης του σχολείου που απαξιώνουν την συμπεριφορά όλων των διδασκόντων.

Το έλλειμμα στον εξοπλισμό σε μουσικά όργανα, οι καθυστερήσεις στους διορισμούς τόσο μουσικών όσο και συναδέλφων της Γενικής Αγωγής, η έλλειψη μόνιμων διορισμών εδώ και χρόνια, η απουσία χρηματικής υποστήριξης, η καθυστέρηση της έναρξης της σίτισης στους μαθητές δυσχεραίνουν το σύνολο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων ενός Μουσικού Σχολείου και οι ευθύνες χρεώνονται αποκλειστικά στις κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν τις εκπαιδευτικές πολιτικές.

Η ανάγκη να χτιστεί καινούριο Μουσικό Σχολείο δεν μπορεί να ικανοποιηθεί από τους ιδιώτες και τα ΣΔΙΤ  αλλά να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τα παραπάνω υπαρκτά κρίσιμα προβλήματα δεν μπορούν να χρεωθούν στους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Οφείλουμε να διεκδικούμε όχι χορηγίες αλλά αύξηση των κονδυλίων για την Παιδεία για το Δημόσιο Μουσικό Σχολείο το οποίο θα μπορεί να υπηρετεί τον σύνθετο ρόλο του στον πολιτισμό του τόπου μας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις