Οπτικές ίνες σε Κρήτη και Κυκλάδες από τον ΑΔΜΗΕ

Κανένα σχόλιο

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχει συσταθεί η νέα θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ, Grid Telecom, τα αποκαλυπτήρια της οποίας πραγματοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μ. Μανουσάκης.

Η νέα θυγατρική θα εκμεταλλευτεί το χερσαίο και υποθαλάσσιο δίκτυο οπτικών ινών του ΑΔΜΗΕ, το οποίο και θα διαθέτει προς μίσθωση σε παρόχους τηλεπικοινωνιών. Πρόκειται για γραμμές υπερύψηλων ταχυτήτων, που θα διατίθενται σε εγχώριους αλλά και διεθνείς παίκτες.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν χθες, ο ΑΔΜΗΕ διαθέτει ήδη δίκτυο μήκους 2500 χλμ, το οποίο επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς, ιδιαίτερα στα νησιά όπου ήδη έχουν κατασκευαστεί ή προβλέπεται να κατασκευαστούν νέες ηλεκτρικές διασυνδέσεις, οι οποίες εκτός από το κομμάτι της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνουν οπτικές ίνες με δυνατότητα μεταφοράς μεγάλου όγκου δεδομένων σε υπερύψηλες ταχύτητες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Grid Telecom θα διαθέσει προς πιθανούς ενδιαφερόμενους παρόχους, δίκτυα οπτικών ινών τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στην Κρήτη. Επιπρόσθετα, ο ΑΔΜΗΕ θα αξιοποιήσει όχι μόνο εγχώρια δίκτυα οπτικών ινών αλλά και αντίστοιχα δίκτυα διεθνών διασυνδέσεων, με πρώτη τη διασύνδεση Ελλάδας Βουλγαρίας.

Σημειώνεται ότι η στελέχωση της θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ Grid Telecom, κατά την επικρατούσα το τελευταίο διάστημα πρακτική σε αρκετούς φορείς του δημοσίου, ενόψει των εκλογών,  πραγματοποιείται με παράκαμψη του ΑΣΕΠ, με προσλήψεις συμβασιούχων, οι οποίοι και ήδη εγκαθίστανται τα γραφεία του ΑΔΜΗΕ, μαζί βεβαίως με τους συμβασιούχους που προσλαμβάνονται και για την άλλη καινούρια θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, το SPV Αριάδνη, που προορίζεται να κατασκευάσει την ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής Κρήτης.

capital.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις