Οργάνωση Χανίων ΚΚΕ(μ-λ): Μαζικές οι κλήσεις από την αστυνομική διεύθυνση Χανίων για τη διαδήλωση της 5ης Δεκέμβρη

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση – καταγγελία ΚΚΕ (μ-λ):

Μαζικές οι κλήσεις τελικά από την αστυνομική διεύθυνση Χανίων που εγκαλούν στο αστυνομικό μέγαρο μια σειρά αγωνιστές σχετικά με τη διαδήλωση στις 6 Δεκέμβρη. Όλα αυτά το επόμενο πρωί από την επιτυχημένη κινητοποίηση ενάντια στην κρατική καταστολή στις 10 Δεκέμβρη.

Το σύστημα κάνει ξεκάθαρο πως, όσο αφήνει  το λαό  απροστάτευτο χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας  και νοσοκομεία, άλλο τόσο θα αντιμετωπίζει την πανδημία ενισχύοντας την αστυνομοκρατία και την καταστολή. Και αυτό γιατί το σύστημα της βαρβαρότητας εκτός από περίθαλψη στερεί από το λαό και κάθε άλλο δικαίωμα και πρώτα- πρώτα το δικαίωμα στη δουλειά και στο ψωμί και τον καταδικάζει στην ανέχεια.

"Sponsored links"

Χιλιάδες είναι οι άνεργοι γιατροί και νοσηλευτές και συνολικά τα νέα παιδιά ζουν στην ανέχεια και αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της μετανάστευσης, όμως ο προϋπολογισμός δίνει δις για όπλα όπως ζητά το ΝΑΤΟ και η πολιτική της πολεμοκαπηλίας, προβλέπει προσλήψεις αστυνομικών και μισθοφόρων στο στρατό, αλλά προκλητικά μειώνει σε σχέση με το 2020 τις ήδη ισχνές δαπάνες για την περίθαλψη.

Η κυβέρνηση καμαρώνει για τα δις της Ε.Ε. υπέρ των ισχυρών επιχειρήσεων, μα ταυτόχρονα με την έκθεση Πισσαρίδη, τον αντεργατικό νόμο Βρούτση, τον προϋπολογισμό κ.λπ. ξεκαθαρίζει πως  η ανάπτυξή της θα πατάει στη συντριβή κάθε έννοιας εργατολαϊκών δικαιωμάτων.

Να λοιπόν γιατί η επιμονή των ανθρώπων του κινήματος να μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της λαϊκής πάλης αντιμετωπίζεται με συστηματική ένταση της κρατικής τρομοκρατίας με πρόστιμα και καταστολή. Με πλήρη επίγνωση των αρνητικών συσχετισμών θα επιμένουμε να εμπιστευόμαστε την εργατική τάξη και το λαό και την δυναμική της πάλης αυτών που παράγουν τον πλούτο της κοινωνίας.

Καμιά ανεμελιά από την πλευρά μας. Κάθε μέρα μας δείχνουν πως είμαστε στο σωστό δρόμο και ακόμη πως πρέπει να ενισχύσουμε την πάλη μας. Το σύστημα που υπηρετεί τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και την εκμετάλλευση τρομοκρατεί και εκθέτει μαζικά το λαό στο θάνατο. Όμως το σύστημα αυτό είναι σάπιο από τη χώρα μας και την Αλβανία ως τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.  Οι λαοί ήδη βιώνουν τη βαρβαρότητα και αντιστέκονται. Μέσα από τους αγώνες θα βρουν το δρόμο για τη ζωή που τους ανήκει και τα δίκια τους. Είναι ξεκάθαρο πως αυτοί που τώρα τρομοκρατούν με του λαού την πάλη θα λογαριαστούν.

Να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα, να αναιρεθούν οι κατηγορίες.

Άμεσα ουσιαστικά μέτρα στην περίθαλψη και τον περιορισμό και για τον περιορισμό της εξάπλωσης για να πάψουν οι εκατόμβες των νεκρών της πανδημίας.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις