Οργή στην ΠΟΕΣΥ για EBU και ΝΕΡΙΤ

Κανένα σχόλιο

Να ανακαλέσει την απόφαση υποδοχής της ΝΕΡΙΤ ως ενεργό μέλος καλούν την EBU με κοινή ανακοίνωσή τους οι ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και UNI MEI, καθώς όπως αναφέρουν έρχεται σε πλήρη αντίθεση «με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, των εργαζομένων και των φορέων της Ελλάδας»

Ο ισχυρισμός του προέδρου της EBU για δήθεν συλλογικό αίτημα των εργαζομένων της ΕΡΤ και της κοινωνίας διαστρεβλώνει και παραποιεί την πραγματικότητα, για αυτό απαιτούμε άμεσα να ανακαλέσει, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν κανένας συλλογικός φορέας, κανένας εργαζόμενος, κανένας πολίτης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,  δεν ζήτησε τη λειτουργία «μορφώματος» και προσθέτουν ότι αντίθετα το καταγγέλλουν και απαιτούν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

"Sponsored links"

«Η τοποθέτηση του Προέδρου της ΕΒU, προκαλεί οργή και αγανάκτηση σε όλους εμάς, σε κάθε οργάνωση και συλλογικότητα, που στηρίζει τον αγώνα των απολυμένων εργαζόμενων της ΕΡΤ, που στέκεται δίπλα στην ελεύθερη ΕΡΤ και στην ERTOPEN. Η απόφαση της γενικής σας συνέλευσης κατά την άποψή μας, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τους κανόνες και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των δημόσιων Ρ/Τ οργανισμών» επισημαίνουν.

Στην οξεία κριτική που ασκούν στη συγκεκριμένη απόφαση με την ανακοίνωσή τους τα σωματεία καλούμε την EBU «να σταματήσει να υποστηρίζει την ελεγχόμενη από την κυβέρνηση ΝΕΡΙΤ και να στηρίξει τους Έλληνες εργαζόμενους και τους δημοσιογράφους της ERTOPEN, ενισχύοντας μια αληθινά ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

thepressproject.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις