19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Οργισμένο «κατηγορώ» της δακρυσμένης Γκρέτα Τούνμπεργκ ενάντια στους πολιτικούς με τα άδεια λόγια: “Το μόνο για το οποίο μιλάτε είναι τα λεφτά και παραμύθια για μία αέναη οικονομική ανάπτυξη” | Βίντεο

Ημερομηνία:

Τελικά δεν άντεξε: η 16χρονη ακτιβίστρια για την κλιματική αλλαγή, Γκρέτα Τούνμπεργκ ξέσπασε σε δάκρυα κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το ζήτημα, την ώρα που εκφωνούσε ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά των πολιτικών για την απάθειά του μπροστά στο καταστροφικό φαινόμενο.

Η νεαρή Σουηδέζα που βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος των κινημάτων κατά της κλιματικής αλλαγής, σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία τόνισε με ραγισμένη φωνή: «Όλο αυτό είναι ένα λάθος. Δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ, θα έπρεπε να είμαι στο σχολείο μου στην άλλη πλευρα του ωκεανού. Κι όμως ερχόσαστε σε εμάς τους νέους για ελπίδα. Πώς τολμάτε! Κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική μου ηλικία με τα άδεια λόγια σας και είμαι από τους τυχερούς. Οι άνθρωποι υποφέρουν, οι άνθρωποι πεθαίνουν, ολόκληρα οικοσυστήματα καταρρέουν, είμαστε στην αρχή μίας μαζικής εξαφάνισης και το μόνο για το οποίο μπορείτε να μιλάτε είναι τα λεφτά και παραμύθια για μία αέναη οικονομική ανάπτυξη! Πώς τολμάτε!».

«Πώς τολμάτε να συνεχίζετε να αποστρέφετε το βλέμμα σας και να έρχεστε εδώ λέγοντάς μας ότι κάνετε αρκετά όταν οι λύσεις και οι πολιτικές που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα δεν διαφαίνονται πουθενά! Λέτε ότι μας ακούτε και ότι καταλαβαίνετε το επείγον του ζητήματος αλλά ανεξαρτήτως του πόσο λυπημένη και θυμωμένη είμαι μαζί σας, δε θέλω να το πιστέψω, γιατί αν πραγματικά κατανοείται το βάθος του προβλήματος και δεν κάνετε τίποτα, τότε θα ήσασταν σατανικοί, και αυτό αρνούμε να το πιστέψω!», είπε η 16χρονη, απευθυνόμενη στους ηγέτες του πλανήτη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...