22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οριστικό! Σε οδός Κ. Μητσοτάκη μετονομάζεται τμήμα της οδού Ακρωτηρίου

Ημερομηνία:

Μετά από ένα σήριαλ μηνών, με ψήφους 4 υπέρ και 1 αποχώρηση, εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων υπέρ της ονομασίας τμήματος της οδού Ακρωτηρίου στο οδός “Κ. Μητσοτάκη”.

Το τμήμα που θα λάβει το όνομα του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού είναι από τον Κατσαμπά μέχρι τον Άγιο Ματθαίου.

Να σημειώσουμε ότι δεν έλειψαν οι εντάσεις ούτε αυτή τη φορά κατά τη διαδικασία αφού μέλος της Επιτροπής αποχώρησε μην αποδεχόμενος τη διαδικασία ενώ χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι δε δόθηκε ο λόγος σε εκπρόσωπο των Πολιτιστικών Συλλόγων του Ακρωτηρίου που εναντιώθηκαν στην αλλαγή ονομασία της  οδού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προσφύγουν στα δικαστήρια ενάντια στην απόφαση.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε προηγούμενη απόφασή της η επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είχε κάνει δεκτή την προσφυγή πολιτιστικών συλλόγων του Ακρωτηρίου ενάντια στην απόφαση για μετονομασία της οδού Ακρωτηρίου σε οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αφού θεωρούσαν ότι έτσι υποβαθμίζονται τα ιστορικά γεγονότα της επανάστασης του Ακρωτηρίου το 1897 που συνέβαλλαν αρχικά στην αυτονομία της Κρήτης και έπειτα στην ένωση με την Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ