Ουγγαρία: Μέτωπο πολιτών ενάντια στο διαδικτυακό «χαράτσι»

Κανένα σχόλιο

Χιλιαδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Βουδαπέστης την Κυριακή, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του ουγγρικού υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την επιβολή φόρου επί της διακίνησης δεδομένων στο Διαδίκτυο.Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο RT, περίπου 10.000 άτομα συγκεντρώθηκαν μπροστά στην είσοδο του Υπουργείου Οικονομικών, κρατώντας στα χέρια τους κινητά τηλέφωνα και tablets. Φώναξαν συνθήματα, ζητώντας την άμεση απόσυρση του κανονιστικού πλαισίου, που επιβάλλει στους παροχείς υπηρεσιών Διαδικτύου (ISPs) φόρο 150 φόριντς (περίπου 0,62 δολάρια) για κάθε gigabyte κατά τη διακίνηση των δεδομένων που γίνεται στα δίκτυά τους.

Μολονότι το επίμαχο σχέδιο νόμου δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να συμψηφίζουν το φόρο εταιρικού εισοδήματος έναντι της νέας εισφοράς, οι διαδηλωτές πιστεύουν ότι τελικά ο νέος φόρος θα καταλήξει να επιβαρύνει σε μόνιμη βάση τους απλούς χρήστες του Internet.

Σε αυτή την εκτίμηση συνηγορεί ήδη και η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Τηλεπικοινωνιών και Ηλεκτρονικών Επιχειρήσεων της Ουγγαρίας, η οποία αναφέρει ότι ο φόρος θα οδηγήσει σε αύξηση στους λογαριασμούς χρήσης του Διαδικτύου.

"Sponsored links"

tvxs.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις