ΟΧΙ άλλα ψέμματα! Διαψεύδει τα περί «κουρέματος» καταθέσεων η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών

Κανένα σχόλιο

Τέλος στα τρομολαγνικά σενάρια των τελευταίων εικοσιτετραώρων, που έκαναν λόγο για επικείμενο «κούρεμα» στις καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών, έδωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (European Banking Authority – EBA) Αντρέα Ενρία, επικαλούμενος την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ενρία υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι ενήμερος για κανενός είδους σχέδιο που να αναφέρεται σε ‘κούρεμα’ στις καταθέσεις λιανικής των ελληνικών τραπεζών, όπως ανέφεραν το πρωί κάποια δημοσιεύματα». Και πρόσθεσε: «Κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο ως προς τη νομοθεσία της ΕΕ».

Συνέχισε δε ο πρόεδρος της EBA: «Πολύ αμφιβάλλω πως οποιαδήποτε αρχή ή δημόσιος φορέας στην ΕΕ ή σε επίπεδο κράτους μέλους θα εξέταζε αυτήν την επιλογή, καθώς θα ήταν αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και η EBA θα ξεκινούσε αμέσως διαδικασία παραβίασης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

"Sponsored links"

Η παρέμβαση του Αντρέα Ενρία έρχεται, ουσιαστικά, να διαψεύςει όλα τα τρομοσενάρια των τελευταίων ημερών για το θέμα του κουρέματος των τραπεζικών καταθέσεων στην Ελλάδα, με αποκορύφωμα το δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο, ούτως ή άλλως διέψευσαν το Σάββατο τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις