15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“ΟΧΙ” Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στη λειτουργία του φράγματος Βαλσαμιώτη – Θα καταφύγει στα δικαστήρια κατά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Ημερομηνία:

“Όχι” είπε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης στη λειτουργία ή χρήση του φράγματος Βαλσαμιώτη “αν αυτό δεν καταστεί πλήρως λειτουργικό, ασφαλές και σύμφωνο με τις ισχύουσες προδιαγραφές” ενώ προειδοποίησε ότι θα ασκηθούν “ένδικα βοηθήματα” κατά της βεβαίωσης περαίωσης του Φράγματος Βαλσαμιώτη από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και κατά της πράξης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στην ανακοίνωση του ΟΑΚ αναφέρονται τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Κ. Α.Ε. αποφάσισε ομόφωνα:

1). Να μην αποδεχτεί τη λειτουργία ή χρήση του φράγματος Βαλσαμιώτη αν αυτό δεν καταστεί πλήρως λειτουργικό, ασφαλές και σύμφωνο με τις ισχύουσες προδιαγραφές και των προβλεπομένων από την Έγκριση Κανονισμού Ασφάλειας Φραγμάτων – Διοικητική Αρχή Φραγμάτων.

2). Εφόσον τεκμηριώνεται το έννομο συμφέρον του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., να ασκηθούν ένδικα βοηθήματα, κατά της βεβαίωσης περαίωσης του Φράγματος Βαλσαμιώτη από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και κατά της πράξης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

3). Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα πρέπει να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του φράγματος να υλοποιηθούν την καλοκαιρινή περίοδο.

4). Μέχρι τότε η στάθμη της λίμνης θα διατηρείται περίπου στο 20% της μέγιστης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της έκθεσης εμπειρογνωμοσύνης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ