“Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών”: Πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα Χανίων ενάντια στην Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Φωτογραφίες: Νίκος Ζωγραφάκης

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Οκτώβρη 2019,ύστερα από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα  κατά της νέας συμφωνίας, συγκέντρωση στην πλ. Δημοτικής Αγοράς Χανιών, όπου καλούσαν επίσης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων καθώς και άλλοι φορείς της πόλης μας.

Στην συγκέντρωση την κεντρική ομιλία έκανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε Παπαδομανωλάκης Μανώλης, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν πάρα πολλοί από τους φορείς που συμμετείχαν.

"Sponsored links"

   Ψήφισμα καταδίκης της νέας συμφωνίας εξέδωσε και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καντάνου Σελίνου.

Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

Η «Συμφωνία  Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας-ΗΠΑ, υπογράφτηκε το 1990, ανανεώνεται κάθε χρόνο από όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις και αυτή τη φορά σχεδιάζεται να γίνει πολυετής και να επεκταθεί.

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει τη βάση της Σούδας και τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Drones  στη Λάρισα, Ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, «ιπτάμενων κατασκόπων» στο Άκτιο, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που προορίζεται για τη συγκέντρωση ΕυρωΑτλαντικών στρατευμάτων και τη μετακίνηση τους στα Ρωσικά σύνορα, ενώ είναι γνωστό πως έχει ετοιμαστεί η υποδομή για αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Sponsored links"

“Πρόκειται για ορμητήρια πολέμου του ΑμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού.

Δεν ξεχνάμε: Η βάση της Σούδας αποδείχθηκε αιχμή του δόρατος στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας. Περιλαμβάνει μεγάλη αεροπορική βάση, λιμάνι και εγκαταστάσεις που στηρίζουν τα ΑμερικανοΝΑΤΟικά αεροσκάφη, τα  πυρηνικά υποβρύχια,  τα αεροπλανοφόρα που ξερνάνε το θάνατο κατά των λαών.

  • ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ – ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ
  • ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΜΠΕΟ
  • ΟΥΤΕ ΓΗ, ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ , ΟΥΤΕ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.”

Την Επιτροπή Αγώνα αποτελούν:

  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ.
  • ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ.
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ.
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΔΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΒΑΜΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΜΕΝΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΜΗΘΥΜΝΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙΝΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΚΛΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΟΥΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΡΟΥΜΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΕΦΑΛΙΟΥ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Κάλεσμα Επιτροπής Ειρήνης                                                                                                                

Η Επιτροπή Αγώνα σας καλεί την Δευτέρα 7 Οκτώβρη 2019 στις 9 το βράδυ στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων (Υψηλαντών και Μυλωνογιάννη) να ακυρώσουμε στην πράξη το πρόγραμμα FLEXπου θέλουν να περάσουν και στα Χανιά η Αμερικάνικη πρεσβεία με τους συνεργάτες της.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις