Ο έρημος από ανθρώπους Μητροπολιτικός Ναός κατά τον Εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου, Πολιούχου των Χανίων | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Άλλες χρονιές ο Εορτασμός  των Εισοδίων της Θεοτόκου, Πολιούχου των Χανίων συγκεντρώνει πολλές εκατοντάδες πολίτων των Χανίων στη Μητρόπολη και πλήθος επισήμων, όμως αυτή τη χρονιά τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά.

Εντός του ναού ουδείς επίσημος, μόνο κάποιοι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνος και ιερείς που τον βοηθούσαν στο έργο του.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο, όμως αυτή τη φορά έμοιαζε σα μια πρόβα, έτσι που η εκκλησία ήταν άδεια.

"Sponsored links"

Οι πολίτες μπορούσαν να την παρακολουθήσουν ζωντανά μέσω της τηλεόρασης ενώ υπήρξαν και κάποιοι ελάχιστοι που επέλεξαν να σταθούν έξω απο τον Μητροπολιτικό Ναο, φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις για να ακούσουν από τα μεγάφωνα την λειτουργία.

Σίγουρα, το θέαμα ήταν πρωτόγνωρο, τόσο εντός του ναού όσο και εκτός λαμβάνοντας ποια είναι η συνηθισμένη εικόνα τη συγκεκριμένη ημέρα στο νομό μας.

Σημειώνουμε ότι και στην καθιερωμένη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά που πραγματοποιήθηκε στις 8.30 το πρωί, δεν επιτράπηκε η παρουσία κοινού.

Δείτε φωτογραφίες του Γιάννη Αγγελάκη:

"Sponsored links"

 

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις