21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ο ανηψιός του Μητσοτάκη είναι ο σεφ του προέδρου Ομπάμα

Ημερομηνία:

Φέρει ένα όνομα με μεγάλη πολιτική σημασία στην Ελλάδα, όμως στο εξωτερικό αποτελεί έναν από τους διασημότερους σεφ και συνιοδιοκτήτη του Mykonos Grill, που εξυπηρετεί τους μεγαλύτερους σταρ, επιμελείται τα επίσημα δείπνα του Ομπάμα και το μενού της τελετής των Οσκαρ.

Ο λόγος για τον Ευάγγελο Μητσοτάκη -για τους εκτός Ελλάδος διάσημους φίλους του Angelo- ανιψιό του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μετά από 27 χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης έχτισε ένα πολύ σημαντικό όνομα στα κοσμικά σαλόνια των ΗΠΑ.

Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, εξηγεί πώς είναι να ζει και να συνεργάζεται με μερικούς από τους πιο διάσημους ανθρώπους στον κόσμο: «Μετράω 27 χρόνια σε εστιατόρια με 3 αστέρια Michelin και πεντάστερα ξενοδοχεία και είχα την τύχη και τη χαρά να εξυπηρετώ διεθνείς celebrities»

Μάλιστα όπως επισημαίνει, το σημαντικότερο για τους διάσημους είναι η απλότητα: «Αυτό που μετράει είναι να τους αντιμετωπίζεις σαν φυσιολογικούς ανθρώπους, να μη μένεις στην εικόνα του σταρ και να προσπαθείς να ικανοποιήσεις τις όποιες ανάγκες τους με ένα γήινο τρόπο. Δεν θεωρώ ότι έχουν παραξενιές, μάλλον ιδιαιτερότητες όπως όλοι μας, απλά σε εκείνους φαίνεται πιο έντονα λόγω της επωνυμίας»

Ο Ευάγγελος Μητσοτάκης είναι επίσης catering manager του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ένας από τους λίγους Ελληνες που γνωρίζει προσωπικά τον πλανητάρχη: «Οργανώνω όλα τα επίσημα γεύματα του Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με άλλους δύο υπεύθυνους, οι οποίοι ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της προεδρίας. Ωστόσο, το αφεντικό μας δεν είναι ο Αμερικανός πρόεδρος, αλλά η Μισέλ Ομπάμα. Εκείνη έχει την ευθύνη σε ό,τι αφορά το φαγητό και το ποτό, αλλά και για κάποια προαγωγή στη βαθμίδα.»

Οσο για τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ αναφέρει: «Λατρεύει την ελληνική κουζίνα, του αρέσει η σπανακόπιτα, ο μπακλαβάς, το ελαιόλαδο και η φέτα. Θέλει να ταξιδέψει στην Ελλάδα και τα νησιά και το πιο πιθανό είναι να συμβεί όταν δε θα είναι πια πρόεδρος»

Πρόσφατα είχε επίσης την ευκαιρία να ζήσει από κοντά την μαγεία των Οσκαρ, αφού μαζί με τον φίλο του και κορυφαίο Αυστριακό σεφ Βόλφγκανγκ Πουκ ετοίμασαν το μενού της τελετής.

Ωστόσο δεν ήταν εξαρχής όλα ρόδινα: «Πέρασα αμέτρητες δυσκολίες, ήρθα στην Αμερική με μία βαλίτσα στο χέρι, χωρίς συγγενείς, παρά μόνο ελάχιστους φίλους, χωρίς να έχω εξασφαλίσει δουλειά στην Αμερική, με 5.500 δολάρια στην τσέπη και μόνο όπλο το πείσμα μου»

Οσο για τον αν θα γυρνούσε στην Ελλάδα μόνιμα, ο ίδιος το αποκλείει: «Το κεφάλαιο Ελλάδα σε επαγγελματικό επίπεδο έχει τελειώσει για μένα. Πλέον η ζωή μου είναι στην Αμερική. Δεν μπορώ να αφήσω όλα αυτά που έχω δημιουργήσει για να επιστρέψω πίσω, παρόλο που όλοι μου οι συγγενείς είναι στην Ελλάδα. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για την καταγωγή μου και πάντα θα έρχομαι για διακοπές, αλλά δεν βλέπω καμία πιθανότητα να γυρίσω πίσω μόνιμα»

Τι τρώνε οι διάσημοι

Σε παλιότερη συνέντευξή του στο blog.gr, μίλησε για τις εμπειρίες του ως διευθυντής διάσημων πολυτελών ξενοδοχείων σε Αμερική και Ελλάδα και τις διατροφικές συνήθειες διάσημων:

Η βασίλισσα της ποπ, η Μαντόνα, τι τρώει και είναι αδύνατη;

Η Μαντόνα είναι ιδιαίτερη περίπτωση, πραγματικά. Την ακολουθεί πάντα η προσωπική της chef, που είναι από την Ιαπωνία. Η βασίλισσα της ποπ τρέφεται στην ουσία με tofu, προϊόν από γάλα σόγιας, που παρασκευάζεται με τρόπο παρόμοιο με το τυρί και είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες της Άπω Ανατολής και σε ανθρώπους που ακολουθούν τη χορτοφαγία.

Είναι αλήθεια ότι η Μέριλ Στριπ τρώει μόνο σούσι;

"google ad"

Η Μέριλ Στριπ ακολουθεί πιστά την υγιεινή διατροφή. Το πρωινό της είναι αμερικανικό: περιλαμβάνει ομελέτα, μπέικον και χυμούς. Το μεσημέρι δεν επιλέγει τις γκουρμέ γεύσεις του εστιατορίου του ξενοδοχείου, αλλά τα κοντινά ουζερί, όπου θα φάει φρέσκο ψάρι, φάβα και τζατζίκι. Επίσης, έχει ιδιαίτερη προτίμηση στο κρεμμύδι. Και αποφεύγει το βραδινό γεύμα με σκοπό να διατηρεί τη σιλουέτα της.

Η Κάιλι Μινγκ και τα παγάκια με λεμόνι

Η Κάιλι είναι εξαιρετικά λιτοδίαιτη, ωστόσο, θέλει τα καλύτερα για τους συνεργάτες της. Για καθέναν από το επιτελείο της απαιτεί ένα πλήρες γεύμα, ενώ η ίδια, μία ημέρα πριν από τις live εμφανίσεις της, πίνει ζεστό νερό με λεμόνι. Στην περίπτωση που θα θελήσει να φάει κάτι, αυτό θα είναι παγάκια με λεμόνι. Οι συνεργάτες της προβλέπουν να υπάρχουν πάντα παγοκύστες. Σε ένα πάρτι που έκανε το ξενοδοχείο με ελληνικά εδέσματα, αφού είχε πραγματοποιηθεί η συναυλία της στην Ελλάδα, έφαγε δυο-τρεις μπουκιές από κάθε πιάτο. Βασικός κανόνας της είναι να αποφεύγει να τρώει ένα 24ωρο πριν από τις συναυλίες της.

Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και η χωριάτικη

Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο το πρωί επιλέγει γιαούρτι με μέλι και δημητριακά, το μεσημεριανό του περιλαμβάνει φρέσκο ψάρι, που το συνοδεύει με ελληνική, χωριάτικη σαλάτα. Πίνει πολύ χυμό από πορτοκάλι, ενώ αποφεύγει το βραδινό. Όσο για το αγαπημένο του σπορ, είναι το θαλάσσιο σκι.

Ο Πιρς Μπρόσναν ψηφίζει ελληνική κουζίνα

Θέλει μασάζ κάθε μέρα, επιλέγει σάντουιτς με μαύρο ψωμί, μέλι και ροδέλες μπανάνας για το πρωινό του. Για μεσημεριανό προτιμά ελληνικά πιάτα, με προτίμηση στα ψαρικά. Ωστόσο, δεν τρώει παρά μικρές ποσότητες, μερικές πιρούνες από καλαμαράκια κι αθερίνα συγκεκριμένα. Το βράδυ συνήθως προτιμά ριζότο με σπαράγγια και καραβίδες, ενώ του αρέσει το ψάρεμα.

Ο Ροναλντίνιο και τα κοκορέτσια

Μπορεί να είναι αθλητής αλλά δεν στερείται τίποτα. Όταν είχε έρθει στο ξενοδοχείο έτρωγε κοκορέτσι, αρνί και τα συνόδευε με μπίρες. Από γλυκά προτιμά τα μπακλαβαδάκια.

Η Τζένιφερ Λόπεζ και η ελληνική βραδιά

Διέμεινε στη βασιλική σουίτα, έκανε καθημερινά γυμναστική και όσον αφορά στη διατροφή της, για πρωινό επέλεγε δημητριακά, ειδικά σνακ με λίγα λιπαρά, καφέ και ξερά φρούτα. Είχε διοργανώσει ελληνική βραδιά για τα γενέθλια του συζύγου της Μαρκ Άντονι, με ελληνικό μπουφέ. Ο μπουφές περιελάμβανε παϊδάκια, διάφορες σαλάτες και φάβα, η οποία άρεσε και στην ίδια. Εκείνη έφαγε απ’ όλα, αλλά όχι ποσότητες. Δύο κουταλιές σαλάτα, μία φάβα και ήπιε λίγο λευκό και λίγο κόκκινο κρασί. Δεν ακολουθεί «στερητικές» δίαιτες.

Πηγή: iefimerida.gr, blog.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...