Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας για την απομάκρυνση Φουρναράκη από το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης – Απόφαση κομματικής σκοπιμότητας

Κανένα σχόλιο

Την πορεία σημαντικών επιτυχιών του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, έρχεται να ανακόψει η απομάκρυνση του Κ. Φουρναράκη αναφέρει σε δήλωσή του για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Απασχόλησης Περιφέρειας Κρήτης. Ο κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, χαρακτηρίζει «άτολμη» την ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χανίων και μιλά για «σιωπή» των τεσσάρων βουλευτών του ν. Χανίων, γεγονότα που κατά τη γνώμη του αποτελούν «σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για μια απόφαση πολιτικής-κομματικής σκοπιμότητας»

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Σημανδηράκη:

«Προκαλεί απογοήτευση η απομάκρυνση από τη θέση του Προϊσταμένου του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης του Δρ. Κωνσταντίνου Φουρναράκη, ενός ανθρώπου, ο οποίος με ευσυνειδησία, ακεραιότητα και ευαισθησία τα τελευταία χρόνια ανήγαγε τη εύρυθμη λειτουργία του ΙΑΚ σε προσωπικό και επαγγελματικό του όραμα.

"Sponsored links"

Σε πείσμα των δύσκολων καιρών το ΙΑΚ, τα τελευταία χρόνια, διαγράφει μια πορεία σημαντικών επιτυχιών και εξωστρέφειας αναλαμβάνοντας σπουδαίο ρόλο ως κέντρο ιστορικής έρευνας και πολιτιστικής δράσης, συμβάλλοντας καίρια στη συγκρότηση της συλλογικής μας ταυτότητάς ως Κρητικοί και ως Έλληνες. Σήμερα, υπό την γνώση, ευθύνη και την καθοδήγηση του Δρ. Φουρναράκη και σε συνεργασία με τον νεοϊδρυθέντα και δραστήριο Σύλλογο Φίλων ΙΑΚ, βρίσκονται σε εξέλιξη καθοριστικής σημασίας θέματα για το μέλλον του ΙΑΚ, όπως η μεταστέγαση του, η ψηφιοποίηση του, αλλά και πλήθος σημαντικών διοργανώσεων.

Την παραπάνω πορεία ανακόπτει η πολιτική απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την μη ανανέωση της απόσπασης του Δρ. Φουρναράκη, απαξιώνοντας ταυτόχρονα, συνειδητά και απροκάλυπτα και τις δημόσιες εκπεφρασμένες θέσεις φορέων και θεσμών για την ανάγκη παραμονής του.

Τόσο η άτολμη ανακοίνωση της Νομαρχιακή Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Χανίων η οποία αποφεύγει να λάβει ξεκάθαρη θέση υπέρ της παραμονής του Δρ. Φουρναράκη και που αρκείται σε γενικόλογες και ασαφείς υποδείξεις, όσο και η σιωπή που έχουν επιδείξει οι τέσσερις κυβερνητικοί βουλευτές των Χανίων αποτελούν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για μια απόφαση πολιτικής-κομματικής σκοπιμότητας.

Ο χώρος των Ιστορικών Αρχείων Κρήτης σαφώς δεν προσφέρεται για αυτού του είδους τους πολιτικούς – κομματικούς σχεδιασμούς που καταστρατηγούν κάθε έννοια αξιοκρατίας. Ως εκ τούτου, αναμένουμε έστω και τώρα, την ανανέωση της απόσπασης από το Υπουργείο του Δρ. Κωνσταντίνου Φουρναράκη.»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις