15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο Βαγγέλης Γιακουμακης είναι νεκρός γιατί ήταν διαφορετικός από τα κυρίαρχα πρότυπα

Ημερομηνία:

Ο θάνατος του 18/χρονου Β. Γιακουμάκη, που όπως όλα δείχνουν ήταν διαφορετικός από τα πρότυπα των συμφοιτητών, που συστηματικά τον παρενοχλούσα, δεν ήταν άσχετος από την εκστρατεία εξόντωσης του «διαφορετικού» που υιοθετήθηκε από τα ΜΜΕ και τους ακροδεξιούς φωστήρες που τα μονοπωλούσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις για να εφαρμόσουν τις πολιτικές της λιτότητας πάτησαν πάνω στην καλλιέργεια του θεσμικού ρατσισμού και του σεξισμού, επένδυσαν στο μίσος του φτωχού απέναντι στον φτωχότερο, του καταπιεσμένου απέναντι στον πιο καταπιεσμένο.

Γι’ άλλη μια φορά, με το θάνατο του Β. Γιακουμάκη αποδεικνύεται πως σε κάθε πτυχή της ζωής, η ανοχή στην κοινωνική ατζέντα της ακροδεξιάς έχει τραγικά αποτελέσματα στη ζωή των απλών ανθρώπων, είτε δολοφονούνται από μαχαιριές φασιστών, είτε δέχονται επιθέσεις επειδή είναι ομοφυλόφιλοι, είτε αυτοκτονούν κάτω από το βάρος των τραμπουκισμών και του ψυχολογικού πολέμου που δέχονται.

Ο Βαγγέλης Γιακουμακης είναι νεκρός γιατί ήταν διαφορετικός από τα κυρίαρχα πρότυπα.

Γι’ αυτό το σύνθημα «αξιοπρεπής ζωή για όλους» είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Αν δεν θέλουμε άλλους νεκρούς, αν δεν θέλουμε το ρατσισμό και το σεξισμό να μας αφοπλίζει, χρειάζεται να ενώσουμε τις φωνές μας και να διεκδικήσουμε τη ζωή μας πίσω: Να τιμωρηθούν οι ηθικοί αυτουργοί του θανάτου του Β. Γιακουμάκη.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...