Ο Β. Διγαλάκης για την επίσκεψη Λ. Αυγενάκη στα Χανιά: “Επισημάνθηκαν και ιεραρχήθηκαν τα προβλήματα”

Κανένα σχόλιο

Με ανάρτησή του ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και Υφυπουργός Παιδείας κ. Βασίλης Διγαλάκης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη στα Χανιά:

Τα Χανιά είναι μία πόλη που αγαπά τον αθλητισμό, όπως “μαρτυρούν” οι πολλές διακρίσεις, διαχρονικά, σε μία σειρά από αθλήματα. Δυστυχώς, αρκετές από τις αθλητικές εγκαταστάσεις δεν είναι στην επιθυμητή κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια, γεγονός που δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στις κατά καιρούς επιτυχίες των αθλητριών – αθλητών, των προπονητριών – προπονητών τους και των χανιώτικων σωματείων.

Κατά τη χθεσινή επίσκεψη στα Χανιά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, επισημάνθηκαν και ιεραρχήθηκαν τα προβλήματα, στο κολυμβητήριο της Νέας Χώρας, στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, στο κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι (έργο που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί και να λειτουργεί πριν από πολλά χρόνια) και στο Εθνικό Σκοπευτήριο στο Καμπάνι.

"Sponsored links"

Βασικές προτεραιότητες: Ο ριζικός εκσυγχρονισμός του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα, η υλοποίηση συγκεκριμένων έργων αναβάθμισης του Εθνικού Σταδίου και η αποκατάσταση και βιώσιμη λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου στα Κουνουπιδιανά.

Ειδικά για το κλειστό κολυμβητήριο, θέμα που γνωρίζω καλά από τη θητεία μου ως πρύτανης στο Πολυτεχνείο Κρήτης, επισήμανα ότι ουδέποτε η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση ήταν σε θέση να λειτουργήσει καθώς υπήρχαν εξ αρχής κατασκευαστικές ατέλειες! Η αρχική πρόβλεψη, δε, για λειτουργία του κολυμβητηρίου με πετρέλαιο, χωρίς αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθιστούσε, ουσιαστικά, τη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση μη βιώσιμη.

Πλέον, υπάρχει μελετητική “ωριμότητα” για να προχωρήσει το έργο, καθώς στο διάστημα της θητείας μου στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης ολοκληρώθηκαν και είναι σε φάση τευχών δημοπράτησης οι μελέτες για την αποκατάσταση και την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου.

Με βάση όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αλλά και την εμπειρία που ήδη υπάρχει -και είμαι σε θέση να γνωρίζω ως Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων- από άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Δημοκρίτειο, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης), τα οποία προχωρούν στην εκτέλεση σημαντικών έργων μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, εξέφρασα την πεποίθηση ότι το συγκεκριμένο έργο μπορεί να προχωρήσει, να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει μέσω ΣΔΙΤ. Σε αυτή την περίπτωση, οι όροι και οι προϋποθέσεις χρήσης του κλειστού κολυμβητηρίου θα πρέπει να εξεταστούν, συνεκτιμώντας, φυσικά, τις ανάγκες της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πολυτεχνείου Κρήτης και της τοπικής κοινωνίας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις