22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ο γιος του Ούλοφ Πάλμε στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χερσονήσου και ο Σύλλογος  Φίλων OLOF PALME Κρήτης διοργανώνουν στις 27 Μαΐου, στο Μοχό εκδήλωση προς τιμήν του Ούλοφ Πάλμε, με παρουσίαση βιβλίου για τη ζωή και το έργο του και προβολή βίντεο.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο πρώτος γιος του Πάλμε, ο Joakim Palme, που θα έρθει στην Κρήτη ειδικά για την εκδήλωση. Είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Uppsala στον τομέα των πολιτικών επιστημών με ειδικότητα σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Για τον Πάλμε θα μιλήσουν επίσης ο  Γιώργος Παπανδρέου που έζησε στην Σουηδία τα χρόνια της δικτατορίας, εκπρόσωπος της Σουηδικής Πρεσβείας στην Αθήνα, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο συγγραφέας της βιογραφίας του Πάλμε Γιώργος Λογοθέτης.

Συμμετέχουν η χορωδία Μαλίων, η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Μοχού – διεύθυνση μουσικού προγράμματος Νίκος Αντωνακάκης.

Ο Γιώργος Λογοθέτης, δημοσιογράφος 15 χρόνια στην Σουηδική Τηλεόραση (1975-1988), στο βιβλίο του ΟΥΛΟΦ ΠΛΑΜΕ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΡΧΩΝ, καταγράφει την μοναδική πορεία του Πάλμε. Μια πορεία που έφερε την Σουηδία στο προσκήνιο της παγκόσμιας πολιτικής .

Σήμερα το έργο του Πάλμε εξακολουθεί να είναι επίκαιρο και οι ιδέες του αποτελούν σημείο αναφοράς για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής και ηθικής κρίσης.

Οι πολιτικές του θέσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη, συνεργασία και αλληλοκατανόηση αποδείχτηκαν προφητικές  :

« Αν δεν πάρουμε τώρα αναγκαία μέτρα ο λογαριασμός που θα πρέπει να πληρώσουμε στο μέλλον θα εί­ναι πολύ ακριβός. Οι πολιτικοί θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για τις συνέπειες…»

Στο βιβλίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη σχέση του Πάλμε με την Ελλάδα και την Κρήτη, με σημαντικό φωτογραφικό υλικό. Στην εκδήλωση θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ένα σπάνιο βίντεο-ντοκουμέντο από τις επισκέψεις του Πάλμε στην Κρήτη και τον τρόπο που οι κάτοικοι του Μοχού θρήνησαν τον δικό τους Ούλοφ Πάλμε ως επίτιμο δημότη του χωριού.

Χώρος: Πλατεία Μοχού

Ημέρα   27/05/2017

Ώρα:   19:30 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ