Ο Γλέζος «στρίμωξε» τον επίτροπο Πολιτισμού: Να επιστραφούν οι κλεμμένες αρχαιότητες στην Ελλάδα [βίντεο]

Κανένα σχόλιο

Σε εμφανώς δύσκολη θέση έφεραν τον επόμενο επίτροπο Πολιτισμού και Παιδείας Τιμπόρ Νάβρασιτς, οι ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου, που επανέφερε το θέμα της επιστροφής των κλεμμένων αρχαιοτήτων στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο των ακροάσεων των υποψήφιων Επιτρόπων, ο Μανώλης Γλέζος, ζήτησε να μάθει ποια θα είναι η προσωπική του δέσμευση και σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τον επαναπατρισμό των έργων του πολιτισμού στους τόπους όπου δημιουργήθηκαν.


Όπως συγκεκριμένα:

«Μελέτησα προσεχτικά τις απαντήσεις που δώσατε στην Ειδική Επιτροπή του Κοινοβουλίου. Συγκινήθηκα, ως γιος δασκάλας, διαπιστώνοντας ότι είστε εκπαιδευτικός, από οικογένεια εκπαιδευτικών. Απογοητεύθηκα, όμως, επειδή καλούμαστε να επικυρώσουμε το διορισμό σας, αντί να έχουμε τη δυνατότητα να σας εκλέξουμε ανάμεσα σε άλλους. Άλλο επικύρωση, άλλο εκλογή.
Πώς όμως είναι δυνατό να οικοδομηθεί ο “ευρωπαϊκός δήμος”, που οραματίζεστε, όταν:
 
– Η Γερμανία δεν επιστρέφει στην Ελλάδα τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που άρπαξε το Γ΄ Ράιχ;
 
– Η Αγγλία αρνείται να επιστρέψει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα;
 
– Η Γαλλία ούτε καν συζητά να επιστρέψει την Αφροδίτη της Μήλου;
 
Αν, όπως λέτε, “ο πολιτισμός είναι το πιο δυνατό σημείο της Ευρώπης”, δεν μπορεί να στηρίζεται στην αρπαγή, τη λεηλασία και τη λαφυραγωγία».
 
Οι απαντήσεις προκάλεσαν το ειρωνικό χαμόγελο του Μανώλη Γλέζου, καθώς ο υποψήφιος επίτροπος αναλώθηκε σε γενικολογίες και ευχολόγια ενώ στην ουσία παραδέχτηκε την αδυναμία του ευρωπαϊκού πλαισίου για το συγκεκριμένο θέμα, παραπέμποντάς το στις διμερείς σχέσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι για το ίδιο θέμα ερώτηση είχε καταθέσει και ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

"Sponsored links"

Δείτε το βίντεο από την παρέμβαση Γλέζου

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις